Možemo uraditi zamišljeno

SUŽIVOT

Tuzla: Identifikovane još četiri žrtve, među njima i 80-godišnja žena

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su zvanično identifikovane četiri žrtve proteklog rata, među kojima i 80-godišnja žena, saopćio je Institut za nestale BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su nestale 1992. i 1995. godine na području Zvornika, Bratunca i Srebrenice.

Ove žrtve prethodno su identifikovane uz pomoć DNK metode, a danas su njihove porodice i zvanično potvrdile njihov identitet.

Danas je zvanično identifikovan Mustafa (Mehmeda) Husić iz Brezovice kod Srebrenice. On je imao 21 godinu kada je nestao na području Bratunca, 1995. godine. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su 2020. godine na lokalitetu Kameničko brdo, Bratunac.

Porodica je potvrdila identitet i Mustafe (Ragiba) Mešanovića, rođenog 1961. godine u Milačevićima kod Srebrenice. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice Zeleni Jadar, 2006. godine.

Zvanično su identifikovani i posmrtni ostaci Hurije (Redže) Hajdarović, rođene 1912. godine u Kamenici kod Zvornika. Ona je nestala 1992. godine u mjestu Donja Kamenica kod Zvornika. Njeni posmrtni ostaci su ekshumirani 2019. godine na Glođanskom brdu, Zvornik.

Identifikovan je i Vehid (Avde) Mandžo, rođen 1967. godine, iz Novakovića kod Goražda. On je nestao 1992. na području Križevića kod Zvornika, a njegovi posmrtni ostaci pronađeni su 2013. godine na lokalitetu Planinci, Zvornik.