Možemo uraditi zamišljeno

SUŽIVOT

Ramić: Žrtve genocida u Srebrenici su nam dovoljan dokaz da budemo budni

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Memorijalni centar Srebrenica – Potočari. Sa direktorom Memorijalnog centra Emirom Suljagićem, šefom Kluba Bošnjaka delegata u Vijeću naroda RS Alijom Tabakovićem te odbornicima u SO Srebrenica Almirom Dudićem i Bernisom Ademovićem razgovarao je o radu i funkcionisanju Memorijalnog centra.

– Danas svjedočimo divljanjima po entitetu RS sljedbenika politika koje su bili direktni kreatori i izvršioci genocida u Srebrenici. Tu smo da podsjećamo na tu činjenicu, ujedno smo budni i svjesni vremena i prilika u kojem smo trenutno. Ne smiju nas nikakve politike i pokreti dovesti ponovo u istu situaciju – ističe Ramić.

Ministar Ramić je obećao podršku u izgradnji infrastrukture Centra, kao i projekata koje Centar realizira u očuvanju sjećanja na žrtve genocida.

– Rad Memorijalnog centra podržavamo u kontinuitetu. U protekloj godini smo završili izgradnju, proširenje puta s vanjskim uređenjem, u toku je realizacija izgradnje trafostanice koja je neophodna za nesmetan rad Memorijalnog centra. Vlada Federacije BiH će, u ovoj godini, izdvojiti najmanje milion KM za projekte Centra. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će biti implementator. Obaveza nam je čuvati sjećanja na svaku žrtvu, posebno na žrtve genocida u Srebrenici – zaključuje Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.