Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

TOP KOMENTAR! Nervozu čuvaju za medicinske radnike u redovima za testiranje

Šopingomanija pod nazivom Black Friday, zahvatila je odavno i Bosnu i Hercegovinu. Specifičnost ovog Petka (27.11.2020. g.) je što se kupovina po znantno nižim cijenama obavljala tokom panedemije zloćudnog virusa korona.

Zabilježene su i inspekcijske kazne za šoping centre, poput SCC-a i Alte u Sarajevu jer su redovi i gužve bili veliki čime je prekršena zabrana prekomjernog okupljanja.

Jedan od najznačnijih komentara građana na ove prizore, a kojeg je i uobličila Facebook stranica portala Vijesti.ba ukazuje na suštinu nelogičnog ponašanja građana. On pokazuje kako strpljenja imaju kada treba kupovati odjeću, obuću i kozmetiku, ali su nervozni kada treba čekati ljekarske preglede. Više razumijevanja imaju prema trgovcima nego prema medicinskim radnicima. Čak su i redovi na otvorenom pokazali su da ni hladnoća nije prepreka da se dođe do cilja.

Taj komentar glasi: Čekanje satima ispred tržnih centara, bez poštivanja epidemioloških mjera, nekim građanima očigledno nije problem. Bez nervoze i neželjenih reakcija. Nervozu čuvaju za medicinske radnike u redovima za testiranje.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

Rajko Vasić nije ništa manje intelektualac od Envera Kazaza