TEGELTIJA! Ove sedmice pripremit ću odluku za imenovanje Cikotića

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija najavio je danas da će utvrditi prijedlog odluke za imenovanje novog ministra sigurnosti BiH Selmu Cikotića tokom ove sedmice.

On je nakon sjednice kazao da će se sva ostala imenovanja koja prođu proceduru naći na dnevnom redu narednih sjednica Vijeća ministra.

Nakon što su ministri danas prihvatili imenovanje direktora nekoliko bh. institucija Tegeltija je potvrdio da je Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) pokrenuo proceduru imenovanja novog direktora, ali Tegeltija kaže da ne postoji politička saglasnost u vezi s tim i tome kome će pripasti ta funkcija i trebat će vremena da se taj posao okonča.

Govoreći o imenovanju direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), kazao je da je SDA dostavila prijedlog za imenovanje sadašnjeg direktora Osmana Mehmedagića za imenovanje na tu poziciju te će pokrenut ću proces imenovanja.

– Vi znate da tu nadležnost ima Predsjedništvo BiH, Zajednička komisija i Izvršni obaviješteni komitet i kad dobijem sva ta mišljenja uputit će prijedlog za imenovanje direktora OSA-e – pojasnio je Tegeltija.

Govoreći o usvajanju budžeta bh. institucija izrazio je očekivanje da će poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ukoliko budu usvojene njihove primjedbe, sutra glasati za taj finansijski dokument od kojeg zavisi i održavanje lokalnih izbora.

 

0