Hvala Đokoviću, ali trebao je obići Markale, Kapiju, Potočare, Biljane…

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković doputovao je u ponedjeljak 13. jula 2020. u Sarajevo, zadržao sa na Trebeviću, a potom je u pratnji osnivača Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semira Osmaganića posjetio piramide u Visokom.

Kako je Feni potvrđeno iz Fondacije, dolazak Đokovića pripreman je dva mjeseca kako bi obišao sve lokacije u okviru u Bosanske doline piramida, a do sada je posjetio Bosansku piramidu Sunca, Muzej Fondacije i prahistorijske podzemne tunele Ravne.

Đoković je izrazito spiritualan čovjek kojeg zanimaju energije i duhovnost zbog čega se i odlučio posjetiti Bosansku dolinu piramida, a planirano je da u BiH boravi dva dana u pratnji roditelja.

Lijepo je što je svjetski poznati teniser došao u BiH, ali teško je ne primijetiti da je zaobišao mjesta koja mu mogu pokazati šta je ustvari naša zemlja. Kada smo već kod energije, spiritualizma i okultizma, posjetom Markalama, Kapiji u Tuzli, Potočarima, Biljanima, Bratuncu… shvatio bih kakavo je zlo krenulo na BiH. To bi mu bila prilika da sagleda i kakva je uloga Srbije u pokušaju da unište Bošnjake.