Sumnjive veze sa strankama učesnika protesta

Deblokada je dobila tekst zanimljivog sadržaja od nepoznatog čitatelja. Tvrdnje u tekstu prate indikativne fotografije:
Enes Pašić nekad član SDA a danas NiP-a, na ovim sarajevskim protestima pojavio se pod pseudonimom “Adnan Alić” u saradnji sa Riadom Idrizovićem, rođakom NiP ministra MUP-a KS Admira Katice koji je nekoliko dana prije ovog protesta “preporučio” naoružavanje civila.
Koja je uloga mladog “Alića” ili Pašića koji je već pozivao na fizički napad na zgradu vlade?
Pašić – Alić
Drugi poznati Pašić je Amir ili poznat pod nadimkom Faćo koji je do sada služio kao “korektor” masa Elmedina Konakovića u protestima 2014. kada je pozivao na paljenje arhiva i privatnih stambenih prostora Dininih neistomišljenika, protestima za Selmu i Edita kada je usmjeravao bjes mase sa Dine na Vahida Ćosića, tadašnjeg komesara MUPa KS, a na ovim protestima agituje u cilju izazivanja što većih nereda i uništavanja imovine.
Amir Pašić
Treći narodni i pravedni igrač je izvjesni sarajevski ugostitelj  i vlasnik kafića Pink Hudini koji ne samo da agituje na protestima od vremena Konakovićevog mandata kao premijera, već instrukcije dobija na sjednicama skupštine Kantona Sarajevo.
Vlasnik kafića Pink Hudini
Socijaldemokracija, političke nauke i omladina:
Naravno tu je i nezaobilazna SPONA SDP-a, Naše stranke, ONAuBiH, ASUBiH i Vijeća mladih predvođena Riadom Arslanovićem, Nedimom Alibegovićem kao i spomenutim aktivistom ”Alić”-Pašić.
Nedim Alibegović
Oni kroz svoje aktiviste započinju pripremu pod navodnom grupom građana Vrijeme Je podržani od Otvorenog društva, a putem računa prethodno pomenutih udruženja koji godinama povlače sredstva Vlade FBiH, KS i drugih u cilju uništenja ovih institucija i neistomišljenika.
Riad Arslanović
Jasna je poruka ovih protesta, građani vi se obraćajte i protestujte a ne dopustite da se vaša borba koristi za jeftine predizborne poene.
2+