Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Konaković podržavao HDZ i Schmidta, a sada kao protestuje protiv njih

Društvenim mrežama kruži saopćenje neimenovanog građanina BiH iz Sarajeva u kojem je, u samo nekoliko koraka, ukazao na nekoliko aspekata protesta ispred zgrade OHR-a. Posebno je zanimljivo što građani u pojavljivanju Elmedina Konakovića vide njegovu nedosljednost jer je on, kao što je poznato, nekoliko puta stajao uz HDZ a i uz visokog predstavnika Christiana Schmidta tokom pregovora oko nametanja izbornog zakona. Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Cijenjeni građani i građanke BiH, moram izraziti doboko razočarenje ponašanjem onih za koje smo mislili da su se barem ovih dana uozbiljili i u svoj fokus stavili državu BiH, poput SDP, NiP i Naše stranke, DJL „Fuad Kasumović“ i sličnih. Kada smo pomislili da nas je prijeteća opasnost okupila i ujedinila, čak i simbolično ispred zgrade OHR-a, navedeni su pokazali da je ovo okupljanje građana za njih samo predizborna šetnja, piknik na asfaltu gdje su trebali samo da budu viđeni, a kako bi stvorili utisak da su uz narod i da su u prvim redovima kada se bori za više ciljeve.

Ako zaista vole državu, ako se razlikuju od Milorada Dodika i Staše Košarca, onda im ne treba smetati obraćanje člana Predsjedništva BiH jer on jeste simbol države. Međutim, kada su Bećirović, Nikšić, Šteta, Konaković i ostali vidjeli da ne mogu dominirati skupom i staviti na njega pečat svojih stranaka, zaboravili su na državu i napustili skup. Povrijeđeni dječačići su ovako pokazali svoju ozbiljnost, državotvornu svijest i stvarne ciljeve ove za njih predvečernje šetnje. Da nisu imali namjeru politizirati i privatizirati ovaj skup, ne bi im smetalo pojavljivanje predstavnika drugih stranaka. Ustvari, Bećiroviću, Smaji Doglodu, Šteti i Nikšiću bi trebao smetati Konaković koji je podržavao Schmidtove rasističke akrobacije i pokazivao naklonost HDZ-ovim stavovima. Predsjednik NiP-a je još u Neumu rekao da je protiv toga da se smanje ovlasti Doma naroda, a znamo da je njegov politički blok poklonio HDZ-u gradonačelnika Mostara. Zašto nisu otjerali Konakovića?

Obratimo pažnju na bestidnog psovača Smaju Dogloda, saradnika Fuada Kasumovića. Iako se predstavio da je borac ARBiH, što jeste tačno, treba znati i ovo. Smajo je veći dio rata dezertirao. Od skoro pa četiri godine, on je uniformu nosio tek 14 mjeseci. Bećirović nije ni 14 minuta.