Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Šta će Milišić-Pepić sa činjenicom da je njena stranka organizator parade?

Bilo je određenih kritika nakon pisanja Deblokade, a posebno zbog ilustracije, gdje smo logički i činjenicama dokazali da podrška Narodu i pravdi jeste podrška politici koja je prvi put u historiji BiH i Sarajeva dozvolila i obezbijedila održavanje LGBTIQ parade u Sarajevu.

Fotografije dama sa hidžabom, koje su se našle na listama NiP-a, bio je prikaz surove istine da one podržavaju stranku koja je odgovorna za paradu u Šeheru i koja će, vjerovatno, ponoviti taj politički potez kada bude opet u poziciji (na vlasti). Ubrzo je naš ilustrirani kontrast protumačen kao uvreda ženama sa hidžabom iako nigdje nikakvu uvredu nismo koristili. Suočeni sa ovom istinom koja je probudila unutrašnje nemire kod mnoštva muslimanki, poput Ajle Milišić-Pepić i Albine Kriještorac, počele su zlonamjerne i iskrivljene interpretacije dvije činjenice koje smo stavili jednu pored druge. Otvoreno rečeno, one i njima slični su izmislile da smo ih vrijeđali. To nije tačno. Samo smo im pokazali da se nalaze u partiji koja je organizovala paradu. Vjerovatno će i naše pravo na mišljenje i na redanje činjenica zlonamjerno tumačiti kao napad iako su Milišić-Pepić, Kriještorac i ostale dame sa naše ilustracije politički anagažirane osobe pa se time i kreira pravo javnosti da propituje njihov anganžman i djelovanje.

Gostovanje novog gradonačelnika Banje Luke na Face TV, pokazalo je koliko je tačno da je NiP, ona stranka u kojoj su pomenute i druge pokrivene dame, odgovorna za paradu, šetnju koja je totalna suprotnost sa Kur’anskim načelima i islamom, kao i sa ostalim monoteističkim vjerama. Draško Stanivuković je odlučno odbio mogućnost da dozvoli održavanje takve povorke u Banjoj Luci i tako jasno pokazao da do vjerskih načela više drži nego predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i njegovi savjetodavci i saradnici. Ovo je neoboriv dokaz da je NiP mogao osporiti paradu, ali da to nisu htjeli.

– To neće biti za vrijeme mog mandata u Banjoj Luci. Hajde da vidimo ko će organizovati u Banjoj Luci, kategoričan je bio Stanivuković.

Na žalost vjernika koji su uz NiP, njihov predsjednik, ali i istaknuti članovi, kao što je tadašnji ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, koji je direktno učestovao u organizaciji parade, nisu imali niti snage ostati dosljedni Kur’anu i islamu pa su dozvolili šetnju. I predsjednik Naše stranke Predrag Kojović je svojevremeno u emisiji uživo potvrdio da je Konaković stavio potpis na održavanje parade. Sada se nad članovima NiP-a, koji se deklarišu kao muslimani, nadvila ova činjenica da je NiP organizator parade. Ali u te unutarnje borbe i i pitanja ‘zašto sam u stranci koja je organizovala paradu’, nećemo ulaziti. Pravo je svakog pojedinca da izabere kako da se nosi s tom spoznajom. Gdje su sada oni argumenti da se parada morala desiti? Kako u Banjoj Luci ne mora?

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

Bešlagićeva ljubomora prema Leonardu i amnestiranje Konakovića za zagađenje zraka