SREBRENICA! Duraković pozvao na podršku Tabakoviću

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković još jednom je dao podršku zajedničkom kandidatu probosanskih stranaka na izborima 2020. Aliji Tabakoviću. Osim toga, jasno je pozvao i druge da podrže Tabakovića u njegovoj kandidaturi na načelnika Srebrenice. Ovo se, prije svega, odnosi na naše ljudi u dijaspori koji se trebaju registrovati kako bi mogli glasati i Srebrenicu izbaviti od negatora Genocida. Duraković je, uz zajedničku fotografiju, napisao:

– Evo, subota je. Srebrenica kišovita i poprilično prazna i tužna. Sjedimo Alija i ja, u “Slatkom zalogaju”.

Nešto ražmišljam i gledam u vidno zabrinuto lice Alije Tabakovića. Znam kako mu je jer sam nekada i ja sam stajao i imao ogroman moralni teret za ishod izbora u Srebrenici i njenu budućnost.

Zaključujem, poštovani prijatelji, Alija sam ne može ništa, a zajedno možemo i više nego što drugi misle.

Zato Alija kada budeš, ako Bog da načelnik mi ćemo se voditi ovim: Ako budeš radio dobro, hvalit ćemo te, ako ne budeš radio dobro, upozorit ćemo te, a ako nas ne budeš slušao, zamijenit ćemo te.

Hrabar je ovo čovjek koji je svjesno preuzeo odgovornost u presudnom vremenu za Srebrenicu. Nemojmo ga ostaviti samog. Nije ovo samo njegova borba. Pomozimo mu iskreno, učinimo ono što je do nas, napisao je Duraković.

 

0