Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

SD BiH: Nova “šefica” PDA Elzina Pirić na UKC TZ zaposlila brata i sestru

Prema pouzdanim informacijama do kojih su došli Socijaldemokrate BiH, „nasljednica“ Mirsada Kukića na čelu PDA, koja se prilikom svog izbora na sva zvona predstavi kao novi borac protiv korupcije i nepotizma je u posljednjih nekoliko mjeseci na Univerzitetsko klinički centar Tuzla zaposlila najbliže srodnike, brata i sestru, saopćili su Socijaldemokrete BiH.

Nastavljajući utabanim putem svog prethodnika koji se nalazi na američkoj crnoj listi zbog korupcije i nepotizma, iskoristila je svoj politički utjecaj da bi zaposlila Almu Kadrić, rođenu Pirić, kao i brata Armina Pirića.

Zaposlenja na UKC-u Tuzla se ne mogu sprovesti bez aminovanja premijera Vlade TK Kadrije Hodžića i predsjednika Upravnog odbora Nedima Salihbegovića, kadrova tuzlanskog SDP-a.

Ovakve odluke i ne čude s obzirom na niz nezakonitih postupanja premijera Hodžić prilikom imenovanja Upravnog odbora i menadžmenta UKC-a Tuzla, što je potvrdila i Federalna inspekcija u svom nalazu.

Socijaldemokrate BiH se javno pitaju da li je zapošljavanje najbližih srodnika (brata i sestre) nepotizam od strane zastupnice u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednice PDA? Da li u ovakvom postupanju iste ima elemenata krivičnog djela „trgovine uticajem“?, stoji u saoćenju SD BiH.