Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

RADONČIĆ! Fortina vlada od ničega je pravila marketing! Mi nećemo krasti pečate

Dobro je poznato da je Fahrudin Radončić spretan u kreiranju javnog mnijenja. Zbog toga je zanimljivo kada on drugima upućuje „pohvale“ za uspjeh u samopromociji.

Upravo to se desilo dok je gostovao u programu Federalne televizije 3. oktobra 2020. godine. Istakao je da je aktuelna Vlada Kantona Sarajevo znatno spretnija i djelotvornija u odnosu na prethodnu koju su vodili Edin Forto i Elmedin Konaković.

„Mi imamo jednu situaciju da je premijer Nenadić iznimno sposoban čovjek, da su mnoge stvari uradili. Raspisali su konkurse za Prvu transverzalu, za Devetu, za tunele. To su stotine i stotine miliona maraka investicija. Trude se da spase GRAS sa 350 miliona KM gubitaka, mnoge dobre stvari se rade u obrazovanju, ali gospodin (Mario) Nenadić nema taj marketinški talenat“, rekao je Radončić.

U nastavku je ukazao kako je upravo marketinške trikove koristila prethodna Vlada KS.

„Fortina vlada je od ničega pravila neki rezultat“, ustvrdio je Radončić aludirajući na sposobnost samopromocije. Na podsjećanje voditeljice da je to isto rekao predsjednik SDA Bakir Izetbegović, da je ova vlada uradila više a da je prošla imala bolji marketing. Radončić je potvrdio da se slaže sa tom konstatacijom.

Na kraju je predsjednik SBB-a dodao da će bez problema ova stranka otići sa vlasti ako sadašnja opozicija prikupi dovoljan broj ruku.

„Mi nećemo krasti pečate“, rekao je Radončić. Ovdje je aludirao na postupke lidera NiP-a Elmedina Konakovića koji je, prilikom smjene prošle vlade, u kojoj je participirala njegova stranka, otuđio skupštinski pečat u cilju da uspori demokratski proces izmjene izvršne vlasti u KS.

Zanimljivo je da je Radončić napokon shvatio da, glede njegovog SBB-a, najveća prijetnja dolazi od Konakovića. Dokaz za to su prošli izbori 2018. čiji rezultati su pokazali da je NiP dobio glasova i mandata onoliko koliko ih je izgubila Radončićeva stranka.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

CRNOGORSKI SCENARIO! Konaković je pomogao da postratni SDS dođe na vlast u Sarajevu