Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

Protest građana Mostara ispred zgrade MUP-a HNK zbog brutalnosti policije

Povodom brutalnog postupka dvojice policijskih službenika koji su u 10.4.2021.g. pretukli mladića pred ulazom u zgradu, u Mostaru je u ponedjeljak poslijepodne održan protest građana koji je organizirala neformalna grupa preko Facebooka. Na protestu je učestvovalo nekoliko stotina građana koji su se okupili ispred zgrade PU Mostar, a zatim ispred zgrade kantonalnog MUP-a.

Ranije sunapad na mladića Slavena Blaževića osudili, među ostalim, i kantonalni premijer Nevenko Herceg te mostarski gradonačelnik Mario Kordić. Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK jutros je najoštrije osudilo brutalni ispad dvojice policijskih službenika koji su, kako navode iz MUP-a, odmah udaljeni s dužnosti, a pokrenuta je i unutarnja istraga.

– MUP HNK najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio 10. aprila 2021. godine u 23,05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko izvinjavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo – saopćili su jutros iz kantonalnog MUP-a.