Možemo uraditi zamišljeno

SUŽIVOT

Potvrđena optužnica za ubistvo 22 bošnjačka civila u Bijeljini

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu Tužilaštva BiH kojom se optuženi Živan Miljanović, Stevo Bokarić, Goran Sarić, Jovica Petrović, Mirko Simić, Ljubo Marković, Slavenko Kočević i Zvonko Pržulj terete da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. u vezi s članom 22. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Suda BiH u petak je saopšteno da je optužnica potvrđena 5. januara.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su optuženi Živan Miljanović kao pomoćnik komandira Stanice milicije Bijeljina, Stevo Bokarić kao rezervni radnik Sektora Državne bezbjednosti Republike Srpske (RS) Bijeljina, Goran Sarić kao inspektor Uprave za poslove i zadatke milicije MUP-a RS, Jovica Petrović i Mirko Simić kao pripadnici Interventnog voda Stanice milicije Bijeljina, Slavenko Kočević, Ljubo Marković i Zvonko Pržulj kao pripadnici Specijalnog voda MUP-a RS-a – Sokolac.

Oni su optuženi da su kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme ratnog stanja u BiH, zajedno s više nepoznatih osoba, svjesno i voljno učestvovali u lišenju života 22 civila bošnjačke nacionalnosti.