Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Ovaj poklon koji dokazuje etničko čišćenje nije ukraden, neosporna je baština RS

Ukradena ikona iz Ukrajine nekako se našla u rukama Milorada Dodika. Pljačkaši ukrajinskog blaga jednaki su velikosrpskim nemanima koje su pljačkale po Hrvatskoj, Bosni, Kosovu pa je logično da se ukradena roba nalazi u tom “civilizacijskom” krugu.

Dok društvenim mrežama kola šala da se javio Aladin (lik iz bajke) jer su od njega ukradeni ćilimi koje je Dodik darovao za džamiju Ferhadiju, potrebno je naglasiti šta je autentično vlasništvo Republike srpske koje često dijele kao priznanje i poklon.

Oreden Republike srpske opisan je kao “javno državno priznanje Republike srpske koje se dodjeljuje osobama ili instituciji za izuzetne zasluge prema državi”. Ako se zna da je ovaj bh. entitet nastao na pogromu Bošnjaka i Hrvata, na njihovom etničkom čišćenju, masovnim ubistvima i genocidu, onda i orden pun krstova nazvan po tom entitetu, sadržava njegova svojstva. Nije ni čudo sa su Orden RS-a do sada dobili neki od najvećih zločinaca koje svijet pamti, poput Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Momčila Krajišnika, Biljane Plavšić, Slobodana Miloševića jer su oni svoj život posvetili srpskoj stvari, onoj gdje nema mjesta za druge, gdje dominiraju pravoslavni krst i srpska obilježja. Zbog toga svako ko dobije ovaj poklon, ne treba sumnjati da li je on autentičan. Orden, kao simbol i dokaz jednoetničke strukture i eliminiranja drugih nožem, neosporna je i unikatna baština Republike srpske.

DEBLOKADA.COM

KAKO JE NOLE PROMOVIRAO GENOCIDNU RS! Da li bi Nadal primio Orden Trećeg Rajha?