Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

KAKO JE NOLE PROMOVIRAO GENOCIDNU RS! Da li bi Nadal primio Orden Trećeg Rajha?

Sredinom jula 2020. Novak Đoković posjetio je Semira Osmanagića u Visokom. Njihovo je pravo da upražnjavaju svoj hobi, vjeru. Bilo bi lijepo da je srbijanski sportista posjetio BiH. To nije spavanje u hotelu i obilazak misterioznog kompleksa u vlasništvu Osmanagića. Ovaj zaključak Deblokade potvrđuju i riječi gosta iz Srbije. – Imam toliko utisaka… Ako postoji raj na Zemlji, onda je to ovdje, rekao je Đoković. Jasno se vidi da se njegova posjeta odnosila na mikrolokalitet, na “ovdje”, da ga nije zanimalo ni Visoko, ni Sarajevo, ni BiH.

Osim toga, posjetio je Jahorinu, kako bi pomogao velikosrpskom režimu da promovira ovu planinu. Usput je dobio i priznanje Orden Republike srpske. Kakva krasna promocija entiteta nastalog na ubijanju i progonu Bošnjaka i Hrvata, kakva sramota za čovjeka u kojeg gledaju milioni ljubitelja sporta. Tako je Nole, kojem su nekoliko minuta prije pjevali na uvce, napustio Osmanagića i brda u kojima su zajedno tragali i dozivali energiju (čiju i kakvu, pitanje je koje trebaju istražiti poznavaoci religija i vjerovanja), pa se bestidno osmjehivao uz priznanje koje svjedoči o pokoljima, masovnim grobnicama i genocidu. Isto odlikovanje dobili su Slobodan Milošević, Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik, Nikola Koljević, Ratko Mladić, Vojislav Šešelj. Nole se našao u društvu ratnih zločinaca.

Fakti su ovakvi. Poznati teniser bio je u Visokom, pohvalio je mikrolokalitet u Visokom iz vlastitih religijskih ubjeđenja, a onda otišao kod Dodika i tamo napravio pravu promociju Republike srpske i Jahorine. Krstovi na Ordenu samo su vidljivi pokazatelji suštine tog entiteta. Tamo nema prostora za nesrbe. Činjenica je da je ovako Nole snažno rehabilitirao RS. I dalje mnogi smatraju da je pomogao Visokom i BiH?! Kada ga kolege i milioni fanova vide sa priznanjem jednog entiteta, vjerovatno će pomisliti da je to neka normalna pokrajina, republika, poneko i dio BiH.

A moglo je biti drugačije. Mogao je Nole posjetiti neka od stratišta Bošnjaka. Mogao je i odbiti priznanje fašističke tvorevine i izbjeći da se nađe u društvu ratnih zločinaca. Da li bi Rafael Nadal primio orden Nacističke Njemačke?

DEBLOKADA.COM


Preporučujemo:

ZAPOSLENA U ŠEHERU! Pogledajte velikosrpsko društvo novinarke Milice Jovović iz Istočnog Sarajeva