Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Osim tri nastavnika fizičkog, Vlada KS ima i ministra sa diplomom sa Sokoca

Nakon što je imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo, ne prestaju kritike opozicije, ali i većeg dijela javnosti, kojima ukazuju na to da ministri nisu eksperti, a kako je aktuelna većina najavljivala. Nakon što je javnost saznala da su čak tri ministra diplomirani nastavnici fizičkog vaspitanja, te da nemaju stručnu spremu za oblasti na čijem su čelu, zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić rasvijetlio je informacije o obrazovanju ministra saobraćaja KS Adnana Štete. Zastupnik Zahiragić je napisao:

S obzirom da u biografiji novoizabranog ministra saobraćaja Kantona Sarajevo – Adnana Štete, nije postojao podatak o njegovom visokom obrazovanju, postavio sam pitanje na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nažalost, nisam dobio odgovor od premijera Edina Forte, a ni od samog ministra. Mediji su također postavljali isto pitanje, ali odgovor je opet izostao. Očekivao sam, logično, da je inžinjer, jer je to visoko sofisticirano i stručno ministarstvo. Očekivanja su bila uzaludna.

U intervjuu za Radiosarajevo ministar nam je otkrio tu dobro čuvanu tajnu. Jeste li spremni? Završio je “Visoku školu za uslužni biznis”!

Ministar saobraćaja nije naveo gdje je završio isti, ali koliko je meni poznato (kao i Googlu) takav fakultet postoji samo na Romaniji, tačnije na Sokocu! I ne, ovo nije uvreda za uslužni biznis, da unaprijed u Skupštini izbjegnem “Deklaracije o osudi (mojih) uvreda”. Neću ništa više napisati, postavit ću zgradu te renomirane visokoškolske ustanove, a vi prosudite sami, poručio je Zahiragić.

DEBLOKADA.COM