IMA LI NADE ZA HISTORIJSKO POMIRENJE? Srebreničani otišli u Sandžak, posjetili obje “strane”

Predstavnici Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” boravili su u Sandžaku. Primjetno je da su obišli obje političke opcije, odnosno tabora. Nažalost, već dugo u Sandžaku vladaju podjele. Vjerujemo da će Bošnjaci Sandžaka, nakon posjete iz Srebrenicie, izvući pouke i pronaći način da ujedine svoje snage. Donosimo Facebook objavu Ćamila Durakovića:

Danas (2.12.2021.g.) smo nekoliko nas iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” maksuz otišli u Sandžak, na hatar porodici rahmetli muftije Zukorlića. Proveli smo cijeli dan sa hrabrim i istrajnim Bošnjacima Sandžaka, i nećete vjerovati koliko smo nadahnuti njihovim gostoprimstvom. Pored obilaska roditelja rahmetli Muftije, posjetili smo Mešihat islamske zajednice u Srbiji, našeg uvaženog muftiju dr. Mevluda ef. Dudića i njegove saradnike. Potom smo posjetili sjedište SPP-a gdje nas je dočekao novi predsjednik stranke, sin muftije Zukorlića, Usame Zukorlić i njegov tim divnih ljudi. Usame je garant da će politički i ideološki projekat koji je započeo Muftija biti nastavljen.

Potom smo otišli kod velikog i iskrenog prijatelja Srebrenice, uvaženog gradonačelnika Novog Pazara, Nihata Biševca. Nismo propustili da posjetimo Bošnjačko nacionalno vijeće na čelu sa predsjednicom Jasminom Curić koje nas je srdačno primilo. Nakon toga obišli smo i održali sastanke sa Strankom demokratske akcije Sandžaka, i SDP-om.

Također nam je bilo veliko zadovoljstvo u povratku svratiti kod predsjednika opštine Sjenica, Muniba Mujagića. A sjenički sir je bio neizostavan, za ponijeti…
Svi oni koje smo danas posjetili imaju veliki pijetet prema Srebrenici, a državu Bosnu i Hercegovinu nose u srcu. Trebamo to cijeniti. Hvala vam na gostoprimstvu draga braćo i sestre Sandžaklije, napisao je Duraković.