Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

OPET SKAKA DONOSI DAŠAK SVIJETA! Završeni radovi na kompleksu Vidikovac

Simbolično, na Dan nezavisnosti, historijski važan datum za Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad, sa Trebevića, mjesta koje je jedan od simbola odbrane Sarajeva, predstavljen je novi kapitalni projekat koji ostaje nasljedstvo svim građanima, saopćeno je danas iz Gradske uprave Grada Sarajeva, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Najbolji način obilježavanja Dana nezavisnosti je vidljiv dokaz vrijednog i predanog rada, ostvarenih rezultata aktuelne vlasti, obnavljanje simbola bh. prijestolnice. Naš izraz poštovanja prema jedinoj domovini Bosni i Hercegovini je da revitaliziramo simbole glavnog grada i ulažemo u razvojne projekte koji su gradili i dalje grade sami sebe”, istaknuto je u saopćenju.

Kako je saopćeno, Sarajevo je dobilo jedno od najljepših i najreprezentativnijih savremenih arhitektonskih zdanja, kultni Vidikovac.

Svi građevinski radovi su završeni, a riječ je o kompleksnom objektu sa različitim sadržajima za sve generacije, raspoređenim na ukupno tri etaže kojim dominira monumentalno spiralno stepenište.

“Novoizgrađeni Vidikovac može parirati bilo kojem svjetskom kompleksu, a ostat će prepoznatljiv po svom prostranom i prohodnom ravnom krovu, dostupnom svim budućim posjetiocima. Osim zatvorenih sadržaja, kreirana je javna površina pogodna i za različita kulturna dešavanja, mini koncerte, književne večeri i izložbe. Kao što je to bilo sa revitaliziranom Trebevićkom žičarom, nema nikakve dileme da će i Vidikovac dokazati da je u potpunosti opravdano ulaganje”, navedeno je u saopćenju.

IZDAJA MOSTARA! Da li je ijedan Bošnjak ikada doživio ovoliku osudu naroda?