Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

IZDAJA MOSTARA! Da li je ijedan Bošnjak ikada doživio ovoliku osudu naroda?

U potrebi da skrene pažnju sa izdaje Mostara, gdje su njegove koalicione kolegice iz Naše stranke izabrale HDZ-ovog gradonačelnika, Elmedin Konaković je objavio negativnosti u kojima je, navodno, BiH poznata i prva. Iako je ovo objavio na svom Facebook nalogu, količina, udio i sadržaj komentara skoro pa neumitno pokazuju da je Konaković doživio strahovit pad u očima javnosti. Izuzetno je teško prognozirati da će se, u političom smislu Konaković moći ikada oporaviti. Iako je obrisao oko 500 komentara, i kroz ostatak vidljivih, jasno se prepoznaje odnos građana prema lideru Naroda i pravde. Oni ga ponajviše kritikuju zbog 15-ogodišnjeg budžetskog staža, zbog isprazne retorike i izdaje Mostara. Pročitajte dio komentara koje smo izdvojili (neki od njih imaju po 500 pozitivnih reakcija):

MUAMER HASAGIĆ: Pobjeda kandidata HDZ u Mostaru zahvaljujući tvojim koalicionim drugovima je nešto što građani ove zemlje neće sigurno olahko zaboraviti, a pogotovo halaliti bez obzira koliko ti skretao sa ove jako bitne teme.

MIRNES VEJZOVIĆ: Prvi ste po izdaji Mostara, #četvorka. Dolazite po općine i gradove?

AHMET ZEHIĆ: Nisam vidio nikoga što zna više lagati od tebe a opet u svemu si učestvovao.

DŽEVAD GOLOŠ: I prvi stavljamo ruku u ruku din dušmana, i tako vjeru gubimo.

ADNAN NUKIĆ: Bitno je naglasiti ko je omogućio Našoj stranci, toj izdajničkoj organizaciji koju je napravio KOS, da dobije premijersko mjesto u KS. Ko bi drugi do adžija Dino, a jučer su mu se oni zahvalili principijelno iz temelja, dosljedno i s karakterom. Do kada će ovakvi diletanti uzimati bošnjačke glasove? Okanite se ovakvih avanturista, dragi Bošnjaci.

ROLAND FANTON: Konakoviću, sudeći po komentarima mislim da te raja provalila. Mislim da ćeš na izborima 2022. godine doživjeti zasluženi krah, tek ste postali na političkoj sceni kao stranka i već ste pokazali koliko ste sposobni da rasturite Bošnjački narod, koliki si narcis i spinator pokazuju tvoja gostovanja na emisijama, ubijaš se od bajnih priča, a djela nula bodova, narod vam je ukazao povjerenje kratak period i vi ste zakazali na startu, zamislimo onda kako bi izgledalo da nas vodiš 10-15 godina!

SUAD SMAILHODŽIĆ: Radi nešto legendo, vucaš se po parlamentima, skupštinama i vladama 20 godina i sam si žestoko doprinio i doprinosiš tome. Po kome pljuješ? Ili je to jedino što znaš raditi?

EDIN HAMZIĆ: Prvi si po šupljoj priči, parazite državni.

FATIMA ČIŠIĆ: Prvi smo po davanju povjerenja nekom samo zato što je “hadžija” čak i onda kad nam taj hadžija šuruje sa din dušmanima. Eto sad slobodno obriši komentar, jer bolje i ne znaš. Facebook političar za narod bajagi, a ustvari si parazit koji uništava sve polahko ali sigurno.

SANEL HODZIĆ: Dino, izdao si skupa sa (NS) sve Mostarce. Sramota!

ALMIS SULEJMANOVIĆ: Ti kao da živiš u Kambodži pa nemaš nikakvog uticaja i nisi nikad bio vlast, nisu ovi problemi od juče.

AMIR KRPIĆ: Prvi po rokovima završavanja studija, posebno DIF-a. Prvi po broju neeksperata u ekspertnim vladama.

SEJO DŽENITA KADIĆ: Pa ti imaš ekspertnu vladu. Riješit ćete vi to. Šta se imamo sekirati.

NESIB SARIĆ: Prvi smo po izdaji vlastitog naroda i petokolonašima.

FARUK ARSLANAGIĆ: Prvi smo po izdaji svog narod. Srebrenica, Kladuša, Novi Travnik, Mostar. Sve “patriote” iz Četvorke.

SULEJMAN SUTKO MUJEZIN: Šta si uradio za 20 godina u politici da popraviš nešto, osim razjedinjavanja i podjele Bošnjaka za tvoj fotelju?

ALIJA NAMETAK: Prvi smo u svijetu koji prepuštaju poziciju gradonačelnika politici koja je osuđena za udruženi zločinački poduhvat. (tzv. HB blok).

DEBLOKADA.COM

Umjesto izvinjenja, Kojović se pohvalio djelovanjem Ćavar i Baralije