Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

ONO ŠTO NIKŠIĆ I KOJEVIĆ NEĆE! Komšić posjetio Bošnjake u RS-u

Zelena ljevica. Tako su etiketirali Demokratsku frontu politički suparnici iz SDP-a i Naše stranke, ali i dijela građanskog bloka. DF je u vlasti, tačnije sa SDA i SBB-om su u koaliciji na svim nivoima.

No, djelovanje DF-a nema nikakvu ideološku boju. Ono je prodržavno, patriotsko i ozbiljno usmjereno kao borbi protiv stavrnih neprijatelja i problema Bosne i Hercegovine.

Posjetom Liplju kod Zvornika, gdje je djeci u osnovnoj školi u matičnim knjigama upisano “Jezik bošnjačkog naroda”, predsjednik DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić pokazao je stanovite razlike između ljevice kakvu je doživljavaju i trebaju u probosanskom korpusu i one koju grade SDP, NS i njihovi partneri.

– Djeca moraju imati pravo na izučavanje bosanskog jezika, prevoz do škole. Učiniti ćemo sve da se to osigura. Ako treba idemo do Strazbura!, poručio je Komšić.

Ovako je Komšić pokazao da je istinski zagovornik jednakosti u cijeloj BiH. On je ovim, ali i brojim drugim potezima i porukama, naparavio veliku razliku između ljevice koju on i DF predstavljaju i one koju etablira ostatak ovog političkog spektra.

Da li smo ikada vidjeli sličnu aktivnost Nermina Nikšića i Predraga Kojevića?