NOVA NURKIĆEVA PORUKA KONAKOVIĆU! Oko Dinokija sve je lažno

Bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić reagirao je nakon što je Elmedin Konaković negirao njegovu izjavu datu u programu BHT1. Hronologija ove prepirke je ova:

Najprije je Nurkić u TV emisiji rekao: U tuzlanskoj Slobodi su mi kazali da nisam dovoljno talentovan, Žarko Vujović je rekao da se posvetim školi i knjigama i to bi bilo bolje. On je tada vodio taj klub. Onda sam pokašao u Sarajevu, tadašnji predsjednik kluba Bosna je bio Dino Konaković, i on je na neki način rekao da imaju bolji od mene i da nisam za to.

Zatim je Konaković uzvratio: Možda samo jedan važan detalj. Nurkića je Trnovčević otkrio 2008. godine, a ja sam KK Bosna napustio 2007. godine. I nikada nisam bio predsjednik kluba, do 2007. godine sam bio direktor.

Nurkić nije htio popustiti jer je uvjeren da najbolje zna kakva je sve omalovažavanja prošao gradeći svoju karijeru. Ovaj NBA igrač je nešto prije ponoći 28.11.2020. godine na svom Facebook Storyju napisao : Dino ili Dinokio, više nije važno. Al’ jedno je jasno, oko njega sve je lažno.

‘Dinokio’ je sinteza ‘Dino’ i ‘Pinokio’, a što je Nurkićev doživljaj Konakovićeve ličnosti. Zanimljivo je da optužbe protiv Konakovića u kojima se tvrdi da često ne govori istinu, sada dolaze i sa drugih polja, i od aktera koji nisu njegovi politički protivnici. Težak teret za predsjednika Naroda i pravde je što je Nurkić mnogo puta dokazao da je domoljub te da zbog slave i novaca nije zaboravio na Bosnu i Hercegovinu i na njene najbolje sinove i kćeri, te je kredibilitet ovog Tuzlaka skoro pa neupitan.

DEBLOKADA.COM

Nurkićev Story posvećen Elmedinu Konakoviću