Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

NEVJEROVATNO! Dodik najavio referendum o otcjepljenju RS, a Nikšić ga pozvao na razgovor i kompromis

Nakon što je Milorad Dodik na Kozari dodatno zaprijetio ostojnosti države BiH, najavljujući odluke NSRS kojima će zabraniti djelovanje Tužilaštva BiH i SIPA-e na teritoriji RS, a onda i najavio referendum do kraja godine o statusu (samostalnosti) ovog entiteta, oglasio se predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. Ni manje ni više, on je pozvao Dodika na na razgovor i kompromis.

“Još jednom pozivam Dodika da se vratimo svojim obavezama i nastavimo raditi na ispunjavanju onoga što smo obećali građanima oba entiteta. Razgovor, kompromis i ispunjavanje 14 prioriteta na putu ka Evropskoj uniji nema alternativu“, poručio je Nikšić.

Ovakav odnos prema Dodiku je izrevoltirao federalnog parlamentarca Mahira Mešalića (DF).

“Dodik mu opsuje za stolom genocid u Srebrenici u facu, a dva dana poslije, on ga poziva na razgovor i kompromis. Pa kako vas nije sramota!? Da li je moguće da ljudi u SDP-u šute na ovo poniženje?! Ja znam da bi grupa vas prešla preko svega za fotelje, novac i moć, ali ima li časti, morala, dostojanstva? Vi ste sve pokazali u ovih nekoliko mjeseci i kao takvi građanima koji vole ovu zemlju, nećete više moći maglu prodavati! Vladavina prava u ovoj zemlji je pala kada je visoki predstavnik Schmidt suspendovao Ustav FBiH na jedan dan da bi vi zasjeli na pozicije. I da, od nametnutog premijera FBiH očekujem da obuzda doživljaje svog ministra Vojina Mijatovića koji se “ko biva” obraća danas Srbima iz RS-a putem medija. Da vas napomenem, upravo je on taj, koji je rasturio Pokret za državu u RS, prevarivši prognaničku populaciju rasutu po bijelom svijetu, te isporučio mandate Pokreta učvršćujući Dodika na vlasti i na nivou države i na nivou manjeg entiteta. Nemojte nas vi više braniti, lakše će nam biti da se borimo”, rekao je Mešalić.