NEGATOR GENOCIDA! Stanivuković kandidat PDP-a za gradonačelnika Banja Luke

Spremni smo da pokažemo da može drugačije i da će u Banjoj Luci pobijediti čovjek – rekao je kandidat Partije demokratskog progresa (PDP) za gradonačelnika najvećeg grada u RS Draško Stanivuković. Očekuje podršku ostalih opozicionih stranaka te je najavio da će za 10 dana o tome biti potpisan sporazum. Iako, kako kaže, predstoje veliki izazovi, siguran je u pobjedu i zajedno će raditi na “konceptu nove Banje Luke, kao slobodnog grada”. Negirao je navode o lošim odnosima s Jelenom Trivić, koja će biti nosilac odborničke liste i buduća gradska menadžerica.

-Svih ovih godina mogli smo u Banjoj Luci da vidimo kozmetičke promjene, ali mi smo opredijeljeni da ovom gradu promijenimo suštinu i napravimo najpozitivniju selekciju. Jelena je moj prijatelj i saborac, moj prvi saradnik i neko ko je u ovom gradu najprepoznatljiviji i imat će ključnu ulogu za razvoj ovog grada – tvrdi Stanivuković.

Rekao je da njegovom pobjedom neće biti osvete i revanšizma u institucijama.

-Poruka svim članovima SNSD-a je da neće btii mržnje, osvete, revanšizma. Mojom i našom pobjedom imat ćete pravo da kažete i kada ste protiv – tvrdi on.

Okupit će, kaže, tim kredibilnih ličnosti, a među njima je naveo i ime Milana Radovića iz DNS-a. Jelena Trivić je naglasila da Banja Luka treba i očekuje promjene.

-Banja Luka očekuje promjene u načinu vođenja politike, rada, u pravcu izbora kadrova po kriterijumima stručnosti i rezultata, a ne političke podobnosti – rekla je Trivić.

Tvrdi da će s Stanivukovićem kao gradonačelnikom Banja Luka imati manje od sedam posto nezaposlenih i da će prosječna plata biti 1.000 eura.