Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Na skupu u Sarajevu vrijeđan reis, kritikovana SDA, korištene teze NiP-a

Na skupu “Pravda za Dženana i Davida”, kako je to najavila sestra Alise Mutap, čule su se brojne političko-stranačke poruke. Direktno su prozvani članovi SDA. Ipak, upečatljiv je bio govor Senada Pećanina koji je pokušao degradirati i reisu-l-ulemu Islamske zajednice Husein ef. Kavazović.

“I ja imam san da građani dostajanstveno ustanu i otmu sudbinu vlastitu i sudbinu svoje djece iz ruku mafijaša. Naši neprijatelji nisu ni Bošnjaci, ni Srbi, ni Hrvati. Naši neprijatelji i dušmani naše djece su Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Milorad Dodik i njihovi paraziti koji nas ubijaju, ponižavaju i od nas i od naše djece prave gastarbajtere. Šta ćemo mi i svi oni koji ne mogu doći do Asima da im riješi problem? Šta će oni koji nemaju za lijekove a kamoli za glamuroznu milionsku svadbu, kojom se blokira pola Sarajeva, za vjenčanje u kojem je duhovni, a valjda bi trebao biti i moralni lider muslimana, matičar i to u Gazi Husrev-begovoj džamiji”, rekao je Pećanin.

Pećanin je spominjao i Fadila Novalića i nabavku vakcina, direktora OSA-e i njegov proces sa provjerom diploma, helikoptere za gašenje požara i niz ostalih tema koje dolaze iz političkih sfera, a nemaju veze sa slučajevima Dženan i David. Jasno je da je ovoj skup pokazao znatan udio političke pozadine. Na skupu je bio prisutan i predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković.