Otkrivamo zašto je na proteste pozvana Amina Smajlović, a nisu roditelji ubijene Melihe

Na skupu u Sarajevu, gdje je sebi još jedan mandat osigurala Arijana Memić, govorila je i Amina Smajlović.

Znakovito je njeno prisustvo. Naime, ona je u sudskom procesu protiv KCUS-a Sarajevo jer smatra da ta ustanova nije htjela liječiti njenu kćerku. Ako ostavimo sudu da utvrdi da li je to tačno, može se primijetiti da je njeno prozivanje direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović bila njena ulazna karta za ovaj skup i društvo koje ga je organizovalo.

Zašto nisu pozvani roditelji u oktobru 2018. godine ubijenih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, niti roditelji snajperom ubijene djevojčice Melihe Durić? Zato što su ova ubistva neupotrebljiva u napadu na SDA. Dakle, nikako ova ubistva ne mogu biti konotirana sa SDA i zbog toga ona se i ne spominju. Aktivisti Naroda i pravde, Muriz i Arijana Memić, pozvali su majku Smajlović jer je ona prepoznata kao osoba koja je nasuprot Sebije Izetbegović.

Ovo je još jedan prilog tezi koju veliki brog građana iznosi, da je cijela priča ispolitizirana.

Meliha Durić, imala je samo 16 godina kada je na svirep način ubijena snajperskim hicem u vrat. Ubica se noću prišunjao kući u kojoj je Meliha živjela sa svojim roditeljima i mlađim bratom te joj je jednim hicem prekratio život. U momentu smrti Meliha je gledala televizor. Ubijena je 11. jula 2001. na dan kada je postavljen kamen-temeljac za spomenik žrtvama genocida u Srebrenici. Ubistvo je počinjeno u Vlasenici. Porodica Durić je pripadala povratničkoj populaciji.

-Ubica/terorista nikada nije pronađen.

– Prošlo je od ubistva 20 godina.

– Nikada nije bilo nikakvih protesta.

– Većina građana BiH čak nikada nije ni čula za ovo brutalno ubistvo.

Ima li pravde za Melihu Durić?

Na skupu u Sarajevu vrijeđan reis, kritikovana SDA, korištene teze NiP-a