Možemo uraditi zamišljeno

SUŽIVOT

Na današnji dan 1994. srpski zločinci su u masakru ubili devet osoba, od čega dvoje djece

Srpski zločinci su 4.2.1994. granatama ispaljenim sa svojih agresorskih položaja iz Lukavice, ubili su devet građana opkoljenog Sarajeva u naselju Dobrinja, od kojih su dvoje bila djeca. Ranjeno je 16 osoba.

Tri granate pale su, jedna za drugom, na asfaltnu pješačku stazu kod javne garaže, iza zgrade na Trgu zlatnih ljiljana i u lijevi gornji ugao prozora stana dva, u ulici Oslobodilaca Sarajeva broj 8.

Poginuli su Seida Baličevac, Osman Hebibović, Emin Kolar, Enver Mustagrudić, Muškija Pribinja, Mirsad Spahić, Selima Spahić, Aiša Šito i Jadranka Tendžera.

– Na ovom mjestu počinjen je strašan zločin. Građani su došli da preuzmu humanitarnu pomoć, a zločinci su to iskoristili da ubiju što više nevinih građana i na taj način siju nesigurnost i strah u nastojanju da lakše okupiraju grad. Međutim, nije im uspjelo, jer svi građani Sarajeva u toku agresije su na svoj način branili i odbranili grad – rekao je Fikret Grabovica predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Dobrinja, 4.2.2021.g.