Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

KS – VULIN – ČAMPARA – VULIN I ONDA SDA! Vulin ima želju da ponovo vrši teror nad Sarajevom

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da nobelovac Peter Handke neće ništa izgubiti time što neće imati priliku da vidi “kako izgleda džamahirija na Balkanu, ali će Sarajevo izgubiti mnogo jer neće upoznati hrabrog i mudrog čovjeka”. Njegova izjava uslijedila je kao reakcija na odluku Skupštine Kantona Sarajevo da negatora genocida i obožavaoca balkanskog kasapina Slobodana Miloševića proglasi personom non grata.

Ubrzo je uslijedio odgovor ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare upućen srbijanskom kolegi.

– Sarajevo nije nikakva ‘džamahirija’ već glavni grad međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine. Ako sumnja u to pozivam ga da pročita Ustav Bosne i Hercegovine ili ako mu je draže ustav manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS – kazao je Čampara.

Vulin nije mogao ovo prihvatiti pa je opet poručio da “mogu odbornici SDA da ga demantuju da ne prave Islamsku državu i dokažu da su multikulturan grad i tako što će reći da im nedostaju desetine hiljada protjeranih Srba koji su nekada činili Sarajevo gradom različitih kultura, ili bar tako što će priznati i zločine činjene nad Srbima tokom građanskog rata”.

Zatim je reagirala SDA, ne dajući da Vulinova ‘bude zadnja’.

– Izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina o Sarajevu su izraz njegove nemoći i mrzilačke politike prema Bosni i Hercegovini. Vulin, koji je bio potrčko Slobodana Miloševića i Mire Marković, očigledno žali što agresorski vojnici nisu uspjeli osvojiti Sarajevo, navodi se u saopćenju SDABiH.

Karadžićeva i Mladićeva vojska je, kako ističu, uz podršku Srbije, vršila sistemski teror nad građanima Sarajeva, godinama ubijajući djecu i civile. Istina o zlodjelima te kukavičke i zločinačke vojske utvrđena je pred međunarodnim sudovima i niko je ne može poreći, posebno ne Vulin.

Iza Vulinove mržnje prema Sarajevu dodaju, očigledno se krije njegova želja da ponovo vrši teror nad ovim gradom, ali mora da zna da nikada više neće biti u prilici. Nikada više neće zateći nespremne Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo, oštro su poručili iz SDA.