Možemo uraditi zamišljeno

SUŽIVOT

Krivokapić u Pljevljima poručio: Čuvat ćemo džamije

Nositelj liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić izjavio je u Pljevljima da će čuvati džamije, kao i druge vjerske objekte u Crnoj Gori.

Na konferenciji za novinare u tom crnogorskom gradu u kojem su se lokalni Bošnjaci našli na udaru nakon pobjede oporbenih stranaka na nedjeljnim parlamentarnim izborima, Krivokapić je ustvrdio kako vinovnici tih incidenata ne dolaze iz redova oporbe “jer njima nije u interesu ni jedan incident”, javila je Radiotelevizija Crne Gore.

“To je samo u interesu odlazećeg režima koji je i do sad vladao na podjelama. Svi slučajevi ovih dana na sjeveru države jesu pojedinačni, ali nisu slučajni. Zašto policija ne pronađe te prestupnike jer je to njihova obaveza, da osigura mir svakom građaninu Crne Gore. Ovo u Pljevljima se stalno veže na nesretna događanja 90-tih godina, a režim je i tada i sada koristio iste ljude da bi se stvorila pogrešna slika, posebno u međunarodnoj javnosti”, izjavio je Krivokapić.

Dodao je da policija mora raditi svoje posao te osigurati sigurnost svakom stanovniku Crne Gore.

Na konferenciji za novinare govorili su i svećenici Srpske pravoslavne crkve Saša Janjić i Borivoje Pantić.

Protojerej Saša Janjić kazao je da je prijepodne objavljeno saopćenje mitropolita Amfilohija u vezi posljednjih događanja Pljevljima, a da je tijekom dana obavljen razgovor episkopa Srpske pravoslavne crkve s efendijom u kojem je “prenesena poruka mira, ljubavi, podrške i naravno poruka osude svih incidenata koji su se događali zadnjih dana u Pljevljima”.

Dodao je da su pravoslavni vjernici u Crnoj Gori proteklih osam mjeseci “branili pravoslavne svetinje i da neće dati niti svetinje građana islamske vjeroispovijesti vandalima i ljudima koji nisu dobrih namjera”.