Konakovićev NiP nagovarao Bošnjake za glasaju protiv opoziva načelnika Bratunca Srđana Rankića

Odbornik Skupštine Opštine Bratunac Vehid Dedić obratio se saopštenjem za javnost u kojem ja naglasio da je Narod i pravda agitovao za opstanak načelnika Sršana Rankića (SNSD). Podsjećamo, opoziv Rankića se desio na referendumu koji je održan 7. avgusta 2022. godine. Ova činjenica, iako šokantna, samo je slijed ponašanja NiP-a u Mostaru, Jajcu, Novom Travniku, Višegradu, Brčkom, Velikoj Kladuši i Janji. Ovdje je NiP uspio ili radio na tome da probosanski kandidati izgube na izborima. Dedićevo saopštenje za javnost koje je objavio prije opoziva Rankića prenosimo u cjelosti:

Poštovani Bošnjaci Bratunca, kao što ste upoznati da je pokrenut Opoziv Načelnika Opštine Bratunac Srđanu Rankiću 07.08.2022 god. stranka SDA je se javno izjasnila da smo za opziv načelnika, s tim, nažalost da sam imao poziva od naših Bošnjaka da su imali poziv i pritisak od pojedinih Srba da se mora glasati za opstanak Srđana Rankića. Imali su ponudu da im se izvrši novčana naknada, čestiti Bošnjo nema cijenu da ga neko može poniziti. Nažalost, da i naši prvaci ispred stranke NiP u Bratuncu riješili su podržati opstanak načelnika i pozivaju Bošnjake da daju podršku načelniku Srđanu Rankiću.

Da li je to nagrada dosadašnjem načelniku i hvala za izgon Bošnjaka iz Opštine, prikravanje zločina koji je izvršen u Kravici? Pitanje za one koji su predstavnici NiP-a, da li ih je Dino Konaković instalirao da rade protiv Bošnjaka u Bratuncu? Poštovani NiP-ovci, želim vam javno poručit da Bošnjo nema cijenu i da svi mi živimo na svojoj imovini koju posedujemo. Želim vam skrenuti pažnju da mi Bošnjaci plaćamo porez, struju i ostale komunalne takse. Želim vam poručit javno da nisu Bošnjaci u Bratuncu narod drugog reda. Šta još treba Srđan Rankić uraditi da bih vas uvjerio da je javno rekao dok je on načelnik da Bošnjak neće biti u Opštini?!

Javno osuđujem izdaju koju ste pokrenuli protiv Bošnjaka. Pozivam sve Bošnjake da ne nasjedaju na dezinformacije koju šire NiP-ovci kako će nama biti bolje i kako će Bošnjaci poslije propalog opziva Načelniku dobiti pozicije koje pripadaju Bošnjacima. Pozivam Bošnjake da izađu na referendum i glasaju ZA opoziv načelniku, saopštio je odbornik u Skupštini Opštine Bratunac Vehid Dedić.