Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Konaković preko TV-a ponudio uhljebljivanje Amri Babić ako pristupi NiP-u!

– Ako Amra Babić bude dolazila u Narod i pravdu, mi ćemo Amri Babić (bivšoj načelnici Visokog) ponuditi neku alternativu da ostavi “bijeli hljeb” i da bude negdje u strukturama u kojima će zarađivati hljeb onako kako je radila i prije, rekao je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković gostujući na Federalnoj TV.

Teško da bi ijedan Konakovićev politički protivnik mogao poželjeti bolju izjavu od ove. Njom je lider NiP-a priznao više stvari.

Prva je da NiP pomaže samo onima koji pristupe njegovoj partiji. Druga je da pripadnost NiP-u donosi povlastice zapošljavanja u “strukturama” što je drugi naziv za javni sektor. Treća činjenica je da Konaković djeluje populistički jer, za narod vidljiv i prihvatljiv prestanak korištenja “bijelog hljeba”, pronalazi drugi način uhljebljivanja člana NiP-a.

Zanimljiva je lahkoća kojom je Konaković iznio ovaj prijedog uvjeravajući publiku da je zapošljavanje na budžet normalan i moralan način nagrađivanja za pristup u NiP.

S obzirom na proklamovanu politiku NiP-a, po kojoj se bore protiv ovih pojava, pokazuje se da nisu dosljedni tome. Naprotiv, javnim pozivima za pristup partiji i nuđenje zaposlenja za to, do sada je neviđeni primjer inauguriranja korupcije kao prihvatljive metode za jačanje stranačkih redova.

DEBLOKADA.COM

ZLOKOBNI PRIZORI U HASTAHANI! Okultni ritual uz šejtanske glave?!