Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

POHVALA ZA OVJERU PROJEKTA RS! Karadžić se iz zatvora zahvalio Bošnjacima u dijaspori

Radovan Karadžić je 20. marta 2019. pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Kriv je za genocid, deportacije, višetroki UZP, progone, ubistva… To je rezultat djelovanja predsjednika Republike srpske. Karadžić je rodonačelnik zločinačke ideje i prvi čovjek tvorevine koja je prognala oko miliona Bošnjaka i Hrvata sa teritorija kojeg je ova paradržava obuhvatila.

Deblokada se želi izvinuti zbog naslova koji nije istinit. Dakle, Karadžić se nije javno zahvalio Bošnjacima u dijaspori! Ipak, ubijeđeni smo da im je intimno zahvalan jer su oni svojom pasivnošću potvrdili rezultate koje je postigao sa hiljadama pomagača. Ako nismo u pravu, ko smije reći da bi Karadžić volio da se Bošnjaci registruju za glasanje za mjesta u RS? Zaključimo da je naš naslov netačan, ali suštinski istinit. Rizikovat ćemo i da dobijemo neku kritiku zbog naslova, ali nam to nije bitno ako ćemo barem kod nekog od vas probuditi savjest i inat, ono što je uvijek odbranilo Bosnu tokom historije.

Preliminarni podaci govore da za izbore 2020. najveći broj registrovanih iz inostranstva dolazi iz Srbije i Hrvatske. Znamo koje opcije će birati ti glasači. To, s druge strane, govori da Bošnjaci nisu zainteresirani da glasaju u mjestima odakle su protjerani ili su zbog posljedica rata morali otići. Ovo se posebno odnosi na Srebrenicu, Prijedor, Doboj, Foču, Višegrad, ali i ostale općine i gradove odakle su otišli zbog Karadžićevog djelovanja.

Zbog toga smo uvjereni da je zločinac Karadžić duboko zahvalan ovim Bošnjacima koji nemaju doslovno 20 minuta za registraciju. To su Bošnjaci koji  postavljaju ljiljane po svojim profilima, dijele linkove o borbi nane Fate Orlović, stavljaju slike Edina Džeke kada zabije gol, a nemaju vremena za nekoliko klikova kako bi sa stanice Centralne izborne komisije BiH preuzeli odgovarajući obrazac te ga, uz još eventualno neki dokument, poslali na email prijavapp@izbori.ba. Moramo ponoviti Karadžićevim pomagačima u dijaspori koji sebe nazivaju Bošnjacima, da ova procedura ne traži više od 20 minuta posvećenosti. To je peti dio igranog filma a kojih pregledate na desetine, ili peti dio utakmice sudbinski važnog susreta Barcelone ili PSG-a, to je jedan vaš kraći boravak na Facebooku, ili trajanje nekoliko pjesama vaših omiljenih umjetnika poput Cece, Jelene Karleuše ili Šabana Šaulića. Nakon ove registracije, biće vam potrebno još desetak minuta da glasate, vjerovatno početkom novembra. Ukupno pola sata za značajno poništavanje djela Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Milana Lukića, Ljubiše Beare, Zdravka Tolimira, Milomira Stakića, Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Radoslava Brđanina, France Kosa… No, to je Bošnjacima previše obaveza iako za to imaju rok do 1. septembra 2020. godine.

Nedavno je Deblokada u jednoj objavi na Facebook profilu istakla da su ovi Bošnjaci izdajnici domovine pa smo dobili salvu kritika. Nije li izdaja ne posvetiti 20 + 10 minuta za davanje glasa nekim od probosanskih kandidata i tako skloniti kokardu iz Srebrenice, podržati našeg kandidata za prvog čovjeka Mostara, Stoca ili pojačati skupštine Sokoca, Bijeljine, Trebinja, Rogatice, Bratunca?! Brojnost dijaspore govori da ima potencijala za uspjeh koji bi bio osnova da Bošnjaci postanu snažan i nezaobilazan faktor u RS-u. Na ovim izborima u lokalnim zajednicama, a za dvije godine i u Narodnoj skupštini entiteta. Ipak, tek svaki pedeseti Bošnjak odluči prijaviti se i glasati, to su konkretni podaci za Sjedinjene Američke Države.

Ovo se ne odnosi na one Bošnjake koji redovno glasaju i daju podršku svojim zemljacima. Ostale s pravom zovimo izdajnicima. Ako ne želite ovu etiketu, prijavite se za glasanje najkasnije do 1. septembra 2020. Izvolite uputstvo, obrasce i email adresu: http://www.izbori.ba/Lokalni_izbori_2020/Default.aspx?CategoryID=1027&Lang=3&Id=3051

DEBLOKADA.COM