Hadžibajrić je svjestan tereta organizacije parade, pa se krije iza džamija?

Na temeljima tradicije, gradimo budućnost, slogan je Nezavisne bosanskohercegovačke liste za izbore 2020. godine. Neprikosnoveni autoritet i predsjednik ove stranke je Ibrahim Hadžibajrić. Postoji teorija da slogani i ostali marketinški materijal političkih partija oslikavaju ono što one nisu ili što im nedostaje. Čini se da je ovo nepisano pravilo vidljivo u slučaju načelnika Općine Stari Grad.

Sve vuče korijen iz septembra 2019. godine kada je u Sarajevu održana LGBTIQ parada. Nju su odobrili i aktivno učestvovali u podršci organizatorima činioci tadašnje kantonalne vlasti. Jedna od partija koja je bila tada na vlasti u Sarajevo je i Hadžibajrićev NBL. Svjestan da je ovaj “križ” pretežak na njegovim plećima, i da sada treba glasove populacije koja ovakve skupove i ponašanja smatra ultimativnim grijehom, Hadžibajrić sada sloganom želi prikriti svoju ulogu iz 2019. godine. Zbog toga Hadžibajrić ukazuje na tradiciju, smatrajući da će krilaticom zamutiti sjećanje na njegovu ulogu u politikama koje su 2019. izdale tradiciju većine stanovnika Sarajeva.

Osim slogana, Hadžibajrić sve češće poseže za fotografijama džamija. Možda ovako najsnažnije otkriva svoj strah i grižnju savjesti. Predizbornim fotografijama u memoriji svojih glasača želi izbrisati prizore u kojima su Sarajevu viđeni homoseksualni poljupci i slična ponašanja i poruke koje nemaju nikakve veze ni sa tradicijom ni sa džamijama. A ni sa crkvama.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo: