Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Generali časne Armije RBiH ljuti zbog uvreda Zorice Jordić na BHT1

Članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine izrazili su ogorčenje i protest povodom neprimjerenog nazivanja “takozvanom” Armije Republike Bosne i Hercegovine, kako ju je nazvala voditeljica Zorica Jordić na vijestima državne televizije BHT1.

– Pozivamo sve odgovorne na BHT1 da odmah reaguju i na primjeren način sankcionišu svoje zlonamjerne i neodgovorne uposlenike koji su doveli do ovakvog propusta. Sve njih podsjećamo da je Armija Republike Bosne i Hercegovine bila jedina zvanična vojna formacija međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine i koja je stala u odbranu države od agresije – saopćeno je iz Udruženja generala BiH.

Reagirali su i iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

– Javni radioelevizijski servis Bosne i Hercegovine, koji plaćaju građani ove zemlje odgovara javnosti za svoje djelovanje, te zahtijevamo da uputite javno izvinjenje i demant navedene informacije.
U protivnom ćemo biti prisiljeni preduzeti zakonom predviđene mjere u cilju zaštite prava građana, pripadnika Armije BiH”, navodi se na kraju ovog saopćenja.

– S obzirom na to da se radi o teškom profesionalnom propustu i ozbiljnom ugrožavanju interesa BHRT-a, generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović dao je nalog direktoru programa BHT1 Mariju Vrankiću da hitno utvrdi uredničku odgovornost za navedeno i da se odgovorni uposlenici sankcioniraju u skladu sa internim aktima BHRT-a, saopćeno je iz ovog medija.