Da li je slogan parade u Srbiji „Ne odričem se“ odgovor na pitanje pri krštenju „Odričeš li se Sotone?“

U Srbiji je čitava sedmica posvećena LGBT zajednici. Toliko traje manifestacija „Nedjelja ponosa“. Počela je 9. septembra u Skupštini Grada, a završit će 15. septembra šetnjom Slavijom pod sloganom „Ne odričem se“. Do ovog finalnog događaja LGBT karavana prolazi kroz mnoge gradove Srbije. Osim paradiranja, sedmicu posvećenu ovoj populaciji čine prigodne radionice, paneli, seminari, projekcije filmova.

Iako se slogan koristi i kao prvi dio kovanice kojima ova populacija šalje poruke „Ne odričem se ljubavi“, „Ne odričem se slobode“, „Ne odričem se jednakosti“, postoje i drugačija tumačenja njegovog značenja.

Protivnici ove ideologije su uvjereni da je slogan svojevrstan odgovor na jedno od pitanja koje kršćanski sveštenici postavljaju prilikom obreda krštenja djeteta. Tada krstitelj postavlja pitanje roditelju djeteta: Odričeš li se Sotone, svih djela njegovih i svega zavođenja njegova?“. Tradicionalisti i vjernici, s obzirom da u LGBT ideologiji pronalaze negiranje Boga, stava su da je slogan „Ne odričem se“ zakamuflirani odgovor na pitanje „Odričeš li se Sotone“.

DEBLOKADA.COM

Završnica u Beogradu

 

Slogan i povorka u Kragujevcu 2019.

 

Karavana i u Šapcu sa sloganom “Ne odričem se”