Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

AVDIĆ: Bašić iz NiP-a nudio 150.000 KM iz budžeta da ne bi pala Vlada “šestorke”

Jedan od istaknutih islamskih mislilaca iz Bosne i Hercegovine, Samir Avdić, objavio je zanimljivu kritiku nakon što je objavljeno i dokumentovano da su Rusmir Pobrić i Mustafa Vlahovljak, članovi partije Elmedina Konakovića tokom 2019. godine za vrijeme Vlade “šestorke” u Kantonu Sarajevo iz budžeta Kantona naplatili blizu 45 hiljada maraka. Zanimljivo je da pod imenom i prezimenom, i uz sav autoritet svoje ličnosti, Avdić potvrđuje da je “šestorka” nudila mito kako bi ostala na vlasti:

Ministra (Harisa) Bašića iz Konakovićeve (Elmedin) i Fortine (Edin) vlade, osim po onoj nani, pamtit ćemo i po tome što je odobrio budžetska sredstva izvjesnom Adisu Grabovici, koji je brutalno na portalu vrijeđao majke Žepe i Srebrenice na čelu sa Munirom Subašić, a ciju raspravu je inicirala nedavno zastupnica dr. Jasmina Biščevic Tokić. Ovaj isti ministar je iz budžetskih sredstva nas poreznih obveznika i građana (45.000 KM) vidimo isplatio dvojici svojih stranačkih kolega. Sada mi postaje jasnije zašto su neki onako grčevito udarali u prepiskama sa mnom braneći ideju NIP-a. Možda bih i ja za 25.000 KM bio još borbeniji (ironija).

Kada smo kod ministra Bašića, pa Harkane moj, da ti kažem još nešto. Skupštinski zastupnik u KS mi je lično posvjedočio da mu je Konakovićev ministar Bašić pred pad vlade 2019. g. nudio 150 hiljada KM (budžetskih sredstava) za nedizanje ruke, kako Fortina vlada nebi pala. Jeli to ta pravedna i najbolja vlada koju želite ponovo da imenujete, nakon što tražite 18. ruku za njeno rušenje? Čekamo i taj cirkus koji stalno obećavate, da barem jedno obećanje ispunite u ovoj godini, napisao je Avdić.