Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

NAKON UGOŠĆAVANJA OSNIVAČA RS! Pogledajte šta narod misli o Hadžifejzoviću! Strašno!

Žestoke su reakcije nakon što je Senad Hadžifejzović 18. jula 2020. u studio doveo dr. Dragana Đokanovića. Ovaj gost je osnivač genocidnog entiteta Republika srpska, čime se i pohvalio u emisiji. Zanimljivo je da je Đokanović čestitao Radovanu Karadžiću, čija je bio desna ruka, kada je 17. oktobra 1991. godine u Skupštini SR BiH zaprijetio muslimanima da će nestati.

– Završivši govor Karadžić je krenuo prema svom sjedištu, a skupštinska sala se prolamala od zvižduka i burnog negodovanja muslimanskih i hrvatskih poslanika… Doktor Karadžić i ja sjedili smo jedan pored drugog. Ustao sam i, kada je prišao, pružio mu ruku. Čvrsto je otpozdravio i zahvalno me pogledao. Vrlo svjestan sam bio težine riječi koje je predsjednik Srpske demokratske stranke izrekao iza skupštinske govornice, zapisao je u memoarima Hadžifejzovićev gost.

Neshvatljivo je da je doktor pozvan u goste zbog komentiranja događanja u čijem središtu je slučaj liječenja djeteta iz Sarajeva. Ko bi rekao da će brigu o zdravlju tog djeteta voditi osoba koja je osnovala RS, paradržavu koja je samo u Sarajevu ubila 1.601 mališana.

Sve ovo bila je kap koja je prelila čašu kod gledatelja. Čini se da je bh. i javnost u dijaspori svjedočila definitivnom profesionalnom i moralnom urušavanju ličnosti koja je obilježila postratnu stvarnost. Ovaj novinar nerijetko je brutalno napadao i Islamsku zajednicu. Sjetimo se da je dao priliku i ratnom zločincu Momčilu Krajišniku da na Face TV iznosi svoje laži. Nepojmljivo je što je ovo jedno u nizu ponižavanja gledatelja koje je upriličio Hadžifejzović, ali on ne haje zbog njihovih upozorenja i negodovanja. Zanimljivo je da Face TV daje priliku maladim novinarima – iz Republike srpske. Oni veoma lako dobiju posao u ovoj TV kući. Ipak, pored dominantnog antibošnjačkog usmjerenja, pohvalno je što je Face TV obilježio godišnjicu genocida u Srebrenici.

Hadžifejzović je pred osnivačem fašističke tvorevine RS rekao da BiH nije normalna država. Istovremeno je dozvolio da Đokanović afirmira uspostavu RS kao prvorazredno dostignuće. Gost je bio toliko slobodan da se hvalio svojom ulogom u tom monstruoznom procesu. Ovo je samo dio komentara u kojima se vidi šta narod misli o nekadašnjem probosanski orijentiranom novinaru.

Rasim Skorupan: E moj Senade, doveo si desnu ruku Radovana Karadžića, pravog četnika da priča protiv tvog naroda, potonuo si a smatrao sam te najboljim čovjekom u BiH.

Zaim Lukomirak: Karadžićev huškač da daje moralnu pridiku. E moj Senade.

Samir Avdić: Pričao mi je Bošnjak da je htio da vidi odmah poslije rata koliko smo kao narod sazreli, pa je nazvao srpsku radio stanicu, zatražio za kapetana iz rata jednu pjesmu, pušteno mu je pet srpskih ratnih pjesama zaredom. Onda je nazvao bosansku stanicu, tražio je pjesmu za generala Armije BiH, dobio je odgovor: dosadan si. Ovaj isti mentalni sklop duševno poraženog Bošnjaka muslimana vidjeli smo u ovom pogledu Senada Hadžifejzovića na Face TV kako se odnosi prema doktorici Bošnjakinji, skoro pa urlajući, a kako prema bosanskom Srbinu. Nije poraz, Bošnjače, kada položiš pred neprijateljem oružje, nego je istinski poraz kada duševno padneš, spustiš pogled i pogneš pred tuđinom glavu, a prsiš se pred svojim sojem. Strašno!

Salem Sale Spahović: Đe ba zapelo? Počni malo promovisati državu, njene pozitivne vrijednosti i pametne građane, pusti se šuplje i raskrinkavanja izmišljenih afera i procesa. Kada mi pukne cipela idem obućaru, kad me boli zub idem stomatologu, a kad me zanima CD očekujem ozbiljne i mudre stvari, konkretne i nesvakidašnje promotivne teme, a ne šou i lakrdiju.

Adi Zahiragić: Krivi se i agresivno reži na jednog od naših najvećih stručnjaka u tom polju medicine, na svjesnu Bošnjakinju, doktoricu i naučnicu, a večeras mazi i pazi savjetnika Radovana Karadžića dok pljuje po prvacima Bošnjaka. Sve si kompase izgubio Senade!

Advija Ibrahimović: Koliko nacionalista i botova na jednom mjestu. Hvala Senade za svaki profesionalni, objektivni i vrhunski intervju koji podijeliš s nama. Nažalost, našu kod nas važi pravilo, kakva politika takav i narod.

Ernad Okić: Je li moguce da ovaj čovjek bude gost? Četnik sa dna kace, hvali se kako je učestvovao u formiranju RS-a, i mi još gledamo ovakve četnike.

Hidajet Hazić: Još malo i dovest ćeš i Ratkovog sina…

DEBLOKADA.COM

 

Preporučujemo:

STAVOVI KAO KOD NEGATORA BiH? Čak 40 posto podrške Damiru Nikšiću dolazi iz RS-a