Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

NOVA VRSTA PRIJETNJE! Kojović bi u bošnjačkim sredinama vlast osvajao oružjem

Sablasnu je poruku, u tipičnom antidržavnom maniru, odaslao Predrag Kojović. On je, iako se pokušao sakriti iza retoričke ograde, uključio i mogućnost osvajanja vlasti oružjem.

– Ti ljudi, kojima i ja pripadam, ta tiha većina će prije ili kasnije morati izaći iz svoje trenutne zone komfora i braniti vrijednosti liberalne demokratije. To možemo uraditi ili glasanjem ili oružjem, kao ‘41. Ja se zalažem da to bude glasanjem, i već u oktobru, napisao je Kojović.

Ističemodvje reakcije na ovu opasno zveckanjem oružjem koje bivši predsjednik Naše stranke spominje i veže za područja sa bošnjačkom demografskom većinom, a gdje ova partija jedino i egzistira.

– Dezerter, koji se kada je trebalo oružje nositi krio iza press kartice i kamere, sa kojom je u osvit same agresije na BiH snimao TV priloge u kojima je banalizovao činjenicu da se agresor već ukopao sa artiljerijom na okolna brda oko Sarajeva, sada poziva na neko oružje protiv sistema u kojem je moguće da on takav kakav je, i sa takvom biografijom, sjedi u državnom parlamentu za platu od “skromnih” 5.000 KM zahvaljujući prevashodno glasovima onih koje je držao u zabludi prije agresije, a u toku iste ih odbio braniti puškom kada je trebalo, napisao je Dženan Selimbegović.

– Ne znam, ljudino, šta da ti kažem. Ja sam to 1992. sasvim konkretno. Nakon toga mimo državnih jasli naporno se obrazovao. Ti se, eto, došao na gotovo da nam kažeš da ne valjamo i da smo krivci za sve negativno u zemlji. Nismo ti sve potaman učinili. Mislim, ok je meni i 1941. ali ni blizu onih mojih 19 godina. Tebi tvoje, meni moje, reakcija je Admira Mulaosmanovića.