Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Umjesto da hvata ratne zločince, Tadić sakuplja sličice Facebook junaka

Fizičkom uhođenju su bili izloženi članovi moje uže obitelji a što je i objavljeno u medijima. Nedavno, se ispred mog porodičnog doma u Živinicama slikao Jasmin Mulahusić a koji vam je dovoljno poznat.

Ovo je dio izjave koju je putem Vibera glavna državna tužiteljica Gordana Tadić uputila Face TV-u. Kao što se vidi, ona kao prilog uhođenju i ugrožavanju vlastite i sigurnosti članova svoje porodice spominje i fotografiju Jasmina Mulahusića koja je, po njenoj tvrdnji nastala ispred njene porodične kuće. Mulahusić je odavno postao neobična društvena pojava jer je preko Facebook profila poremetio koncept tradicionalnih medija. Zbog toga je bitan mnogima u BiH, kako onima koje neumorno kritikuje i iznova im pronalazi afere, pa do onih koji u njemu vide glas istine koji je nadvladao partikularnost izvještavanja većine medija. Upravo ga je njegovo Facebook djelovanje dovelo u zatvor a u okviru israge koju sprovodi privatni detektiv koji se koristi državnim resursima, tužilac Olag Čavka. Protivnici ga se boje i nacrtanog.

Ipak, ispostavilo se da je Tadić obmanula javnost, ovoga puta zbog pukog neznanja nošenog ostrašćenošću. Fotografija na koju misli i koju je poslala Face TV-u je montirana. Tačnije, spojene su fotografije kuće Gordane Tadić i Mulahusićevog portreta. Ovim se pokazuje da je Tadić neozbiljna osoba za takvu poziciju. Umjesto da se bavi stvarnim problemima i izazovima za pravosuđe, kao što je kršenje ustavnog poretka u režiji Milorada Dodika, ona sakuplja sličice Facebook junaka.

DEBLOKADA.COM

Turčilo i Rudić: Zaštitnici novinara iz RS i šokantnih karikatura koje vrijeđaju Muhammeda s.a.w.s