Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

BOŠNJACI SE BRANE PUŠKAMA! SDP-ov radikal Kukić ne osuđuje UZP-ovski terorizam

Rijetko ko je nazvao pravim imenom upad snaga iz dijela Mostara sa kojeg je provođen udruženi zločinački poduhvat na dio tog grada koji je bio žrtva tog zločina. Po definiciji terorizma, potrebno je u nekom krivičnom djelu biti elemenata ugrožavanja sigurnosti sa političkim ciljem. Po svemu sudeći, navijačke dekoracije, čak i pripadanje tim grupama, samo su paravan za mnogo opasniju namjeru. Da je nogomet pozadina ovih događaja, “Ultrasi” bi se tukli sa svojim suparnicima, navijačima Veleža. Umjesto toga, razbojnici su ušli u mahalu sa bošnjačkim življem. Razbijali su, šenlučili, pokušali zapaliti nekoliko radnji i kuća a u jednu su upali, u njoj napravili lom i prestravili ukućane.

Ako se zna da je u Mostaru bio rat protiv Bošnjaka i ostalih koji su htjeli da na miru žive u svojim kućama u državi BiH, ako se zna da su po istom ovakvom principu tokom UZP-a vršeni upadi i zločini po bošnjačkim mahalama, jasno je da ovdje imamo obilježja (ponavaljanja) terorizma u njegovom blažem obliku. Bitno je znati da se sve dešavalo u toku policijskog sata i da je nevjerovatno kako ovolika grupa nije bila primijećena.

Ovoga puta nema kvalifikacija SDP-ovog radikala Slave Kukića. On ovaj teror nije ni osudio, a kamo li nazvao “katoličkim” kako je nedavno nazvao “islamskim fundamentalizmom” nečije demokratsko pravo da glasa ili ne glasa za Bogića Bogičevića.

Zbog indolentnog odnosa policije prema ovoj pojavi, jer su “navijači” Zrinjskog više puta ulazili u bošnjačke mahale i pravili nerede, čak i noseći automatske puške, izgleda da su stanovnici Mostara prinuđeni da se sami brane, čak i vatrenim oružjem, kako je to bilo posljednjeg puta. Ovo je njima jedan od načina da osiguraju svoje živote i imovinu.

DEBLOKADA.COM

Otkuda bitnost manekenu koji ne može preći ni izborni prag na lokalnom nivou?