Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

VRABAC! Našoj eliti značajnija vijest o nastranostima u Srbiji od presude Mahmuljinu

Selmir Vrabac, društveno angažirani inetelektualac i uspješan poduzetnik iz Sarajeva, dao je kratku analizu odnosa prema aktuelnom događanjima u Srbiji, komarirajući to sa reakcijama na prvostepenu presudu generalu Armije RBiH Sakib Mahmuljinu. Objavu prenosimo u cjelosti:

Naši časni očevi nas nikada nisu učili da mrzimo. Učili su nas da se protiv zla i nepravde treba boriti muški i ljudski. Oni su to tako i radili, bili su prave gazije, istinski vjernici koji se bore da dobro pobijedi zlo. Da spase vjeru, narod i državu od uništenja. Nismo mi tražili borbu, ali nismo ni imali izbora. Boriti se ili nestati.

Nepravde koje se nanose našim herojima, našim generalima, su pokušaj osvete istih sila zla koje su planirale, realizirale, negiraju i prikrivaju najstrašniji genocid počinjen nad našim narodom. To je najgnusniji pokušaj osvete jer je opstao naš narod i naša država.

Zabrinjava činjenica da je značajnom dijelu vladajuće, intelektualne i kulturne elite značajnija vijest o smrti Mire Furlan od sramne presude generalu Sakibu Mahmuljinu. Kao i isčuđavanje o nastranostima srbijanskog kulturnog kruga. Tačnije nekog propalog filmadžije koji je obožavalac Miloševića, Kradžića, Mladića, Arkana, Kusturice. Kao da nam nije jasno da je jedina brana tim nastranim monstrumima koje je profilirala intelektualna i kulturna politika iz Srbije u obeščašćavanju svake Bošnjakinje bila Armija BiH. Njezini borci, naši heroji i generali.

Svako ko misli da se odustalo od tog projekta, naivan je i za sažaljavanje. Ti isti monstrumi danas nam žele pokazati da nam je borba zabranjena, time što će prvake naše časne borbe proganjati. Izostanak naše podrške, šutnja na nepravdu, šutnja na sramne presude je znak da se se slažemo da sutra dođu i po sve nas, da dođu pa naše sinove i kćeri. I da nas bez borbe pobiju, muče, protjeraju, siluju… Neka nam je na čast svima.

DEBLOKADA.COM