Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Danilo Trgovčević prebjegao kod Riste Đoge, sada njegova kćerka Tamara radi na FTV

Na društvenim mrežama pojavili su se dokazi o tome kako je radnik RTV BiH izvjesni Danilo Trgovčević u osvit rata prešao na agresorsku stranu, na ozloglašenu SRNU (Kanal C) a sada njegova kćerka radi na Federalnoj RTV. O Danilovom anganžmanu svjedoči i iskaznica kojom se, kako stoji u komentarima na ovaj slučaj, hvalio na svom Facebook profilu a koja je doslovno zatrpala ovu društvenu mrežu. Iako je Deblokada već spomenula ovaj slučaj, ovdje prenosimo dijelove objašnjenja i komentare na ovaj skandal o zapošljavanju djece agresora u Sarajevu:

Danilo Trgovčević je do rata radio u RTV BiH u Sarajevu. Uoči velikosrpskog napada otišao je u zonu odgovornosti Radovana Karadžića. Zaposlio se na fašisoidnu RTV Srpske Republike BiH, na zloglasni Kanal C poznat po barbarizmu koji je bio oličen u liku i nedjelu Riste Đoge. Danilo Trgovčević je izdao kolege iz Sarajeva i otišao među dokazane medijske zlikovce koji su opravdavali ili negirali granantiranje Sarajeva, Markala, Miskinove, porodilišta.

Za nagradu, ‘crveni’ njegovu kćerku koja je završila prestižni fakultet na Palama zapošljavaju u Sarajevu, na Federalnu RTV, u istom onom gradu kojeg je njen tata Danilo terorizirao propagandom, u istoj onoj kući koju je izdao i opljačkao. Tamara Trgovčević vodi dnevnik i zauzima mjesto nekom djetetu šehida i RVI. FTV je televizija Federacije i nisu dužni zapošljavati kadar iz RS.

Jedan od komenatara je i pitanje “zar sam ja skakao po Zavidovićima, Vozući i Ozrenu i branio BiH da bi neko mojim novcem, mojom i pretplatom ostalih branioca i žrtava plaćao lagodan posao ovoj voditeljici, čiji tata je pomagao Karadžiću i njegovim zlikovcima?”

Zabilježen je i komentar Sabihe Čopelj koja je, očigledno, dobro upućena u Danilove postupke: „Istina, Danilo Trgovčević je radio u Prenosu i emitovanju programa – PEP RTV Sarajevo. Sve njihove radne knjižice iz kadrovske službe i pečat je pokupila Radmila Tintor i svi su već u aprilu 1992.g. prešli na četničku stranu. Svi su imali zadatak da gdje rade pokupe sve i što više tehnike i vozila. Oni tehničari gdje je i on pripadao su pokupili svu tehniku za prenos i snimanja, reportažna kola direktnog prenosa, kao i ostala vozila“.

Tamara Trgovčević vjerno slijedi svoga oca. Iako u Sarajevu prima plaću, te joj se tu uplaćuju doprinosi, ona je prilikom hapšenja nekoliko pripadnika Armije RBiH u Tuzlanskom kantonu prije presude za njih rekla da su ratni zločinci. Kćerka Ristinog kolege Danila, u “Dnevniku 2” za naše branitelje rekla je da su na odgovornost pozvani ratni zločinci sa područja Tuzle i Sapne.

“Opet je Sarajlijama bolja od Bošnjaka”, konstatuje jedan od komentatora novog skandala.

DEBLOKADA.COM

I Boškova majka je izdala Sarajevo, slobodno se osjećala među četničkom vojskom (VIDEO)