Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Zenički intelektualni krug digao glas protiv Hadžifejzovića i vrijeđanja žrtava genocida

Prof. dr. sa Univerziteta u Zenici Ajdin Huseinspahić pripada krugu mladih intelektualaca iz Srednje Bosne. Reagovao je na djelovanje Senada Hadžifejzovića koji je u programu ugostio i hvalio deklarisanog negatora genocida Noama Chomskog. Indikativno je što ova jezgra novog prodržavnog talasa digla glas protiv ovakvog medijskog djelovanja. Upravo činjenica da ovakva grupa društveno-intelektualno prominentnih građana kritikuje Hadžifejzovića, neoboriv je dokaz da je on štetna pojava po BiH. Huseinspahićevu analizu prenosimo u cjelosti:

Dugo i temeljito čovjek treba razmišljati prije nego li otvoreno bilo kojeg subjekta na bošnjačkoj društveno-političkoj platformi proglasi degenerativnim, svrsta među destruktivne, kontraproduktivne i po bošnjačko tkivo atrofične faktore.

Međutim, kad se nepobitno i na temelju činjenica utvrdi da neko sistemski ustupa medijski prostor lažima i postepeno uništava Bošnjake, podjarmljujući ih i razarajući iznutra, onda je obaveza takvog subjekta prozvati i uskratiti mu bilo kakvu podršku.

Bilo je tu prijestupa, kretanja na crvenoj liniji, plaćenih i naplaćenih intervjua bez obzira na tematiku, blaćenja ljudi na bigajri-hak, ali što je dosta, dosta je. Ovaj put je dirnuto u otvorenu ranu Bošnjaka muslimana.

Nakon što je ugostio Noama Chomskog, po ko zna koji put nekog od negatora genocida na međunarodnom nivou (spisak domaćih negatora je još duži), hvaleći ga kao najvećeg uma današnjice, dajući mu prostor da dodatno sluđuje Bošnjake, prvi čovjek UGLY FACE prešao je užarenu liniju.

Stoga, poziv svim Bošnjacima da bojkotuju UGLY FACE, prije nego li im razori mozak, jer bošnjačko tkivo je već načeto.

Ko iza navedenih riječi zaključuje da je post usmjeren ka odbrani bilo koje bošnjačke političke stranke, neka što prije traži lijeka svojoj napaćenoj duši, jer je već ispranog mozga i postaje neprijatelj sam sebi. On ne umije više razlikovati po opstanak Bošnjaka bitne procese.

Jednako destruktivni likovi postoje i na našoj akademskoj sceni, likovi koji se stide riječi: genocid, Bošnjak, zločini nad muslimanima, velikohrvatski i velikosrpski fašizam, čistoća muslimanskih rezolucija 40-tih, post, bajram, fildžan, džamija, Armija RBiH….stide se zbog svog komfora, jer biti ništa i dodvoravati se njima donosi velike benefite. Oni bi da naučno propituju patnje bošnjačkog naroda, čistoću otpora 90-ih, položaj i ulogu muslimana 40-ih, a sve s ciljem ne bi li se sve to izjednačilo sa agresorima, reklo: isti smo….stide se i vlastitog imena… Za njih su svi nacionalizmi isti. Njih jednako valja zaobilaziti i ignorisati, zaključio je Huseinspahić.