Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

Završena imunizacija policije u BPK Goražde

Imunizacija uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde je završena – potvrdio je resorni ministar Armin Mandžo.

On je podsjetio da je MUP BPK Goražde posredstvom Ministarstva sigurnosti BiH osigurao 220 vakcina za svoje uposlenike, a vakcinisani su svi koji su to željeli.

– Svi uposlenici MUP-a BPK i Uprave policije koji su se prijavili su vakcinisani, tačnije njih 70 je izvršilo vakcinaciju sa obje doze. Od toga, 20 je vakcinisano u BPK, dok je njih 50 danas otišlo u Sarajevo kako bi se revakcinisali – precizirao je Mandžo.

Dodao je da je uglavnom riječ o vakcinama Sinovac te manjem broju Pfizera.

– Neki uposlenici vakcinisali su se ranije, prije ovog projekta, neki imaju prirodna antitijela jer su preboljeli Covid-19, a ima i dio onih koji su odbili. Uglavnom, po našoj evidenciji ukupno je vakcinisano oko 80 posto uposlenika, što je značajan broj – kazao je ministar unutrašnih poslova BPK Goražde.

Naglasio je da su na snazi mjere Kriznog štaba koje se i  dalje poštuju te da su u MUP-u BPK Goražde  spremni i za novi vali zaraze, ukoliko ga bude.