MOSTAR! Glasački listići mogu se dostaviti i putem DKP-a

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine dopunila je Odluku o utvrđivanju liste zemalјa u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasaju na lokalnim izborima u Gradu Mostaru, zakaznim za 20. decembra, mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.

Ranijom i danas dopunjenom odlukom obuhvaćeno je 17 država i to Australija, Grčka, Kanada, Italija, Danska, Poljska, Španija, Slovenija, Malezija, Ruska Federacija, Mađarska, Sjedinjene Američke Države, Češka, Švedska, Finska, Norveška i Francuska.

Biračima koji iz tih država glasaju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara omogućeno je da glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inostranstvu koja sadrži poštanski žig zemlјe iz koje se glasa.

Iz Centralne izborne komisije napominju da datum na poštanskom žigu mora biti najkasnije 20. decembra uz napomenu da na koverti za diplomatsko-konzularno predstavništvo BiH naznače “Glasački paket- ne otvaraj”.