Vučić posjetio Čipuljić, očevo rodno mjesto odakle je ‘92. krenuo napad na Bugojno

Profesor vjeronauke iz Bugojna, hafiz Semir Imamović dao je značajan komentar na reakcije poslije posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ovom gradu. Vučić je posjetio mjesto Čipuljić odakle je njegov otac. Tu se družio sa mještanima, podsjećao na anegdote i osobe iz svog djetinjstva, svratio na burek u obližnji restoran. Evo šta je na Facebooku objavio Imamović:

Što su se moji Bugojanci, a Boga mi i drugi, raspisali o Vučiću. Tačno će insanu suze na oči natjerati. Ali sigurno ne radosnice. Te kod onog pojeo burek, te s onim nazdravio, te se s onim potukao kad su bili djeca, te se s onim uslikao. Ma divota jedna! Zaboravili moji Bugojanci da je iz Čipuljića, rodnog mjesta (oca – koriguje Deblokada) Aleksandra Vučića, krenuo napad na njihov grad, i da su Čipuljićani, kad smo mi pjevali pjesme protiv rata, bili naoružani do zuba i spremni za pokolje u Bugojnu, ali su ih, hvala dragom Bogu, naši hrabri momci, u posljednjem trenutku, osujetili u njihovim namjerama. Zaboravili su, moji Bugojanci, također da je Vučić onomad izjavio: Ako vi (NATO) ubijete jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana. Bošnjak sve brzo zaboravi, a sjeti se tek kada mu ponovo stave kamu za vrat, ali čemu tada sjećanje?, napisao je Imamović.

Profesor je dodao da Bugojanci nisu protiv suživota i gostoprimstva, ali nek se ipak zna šta je ko radio i govorio. Da nas ponovo ne zavedu svojom slatkoriječivošću i lažnim osmijehom.

Armin Hodžić (komentar na Imamovićev status uz sliku tenka): “Sam Vučić reče da su Hrvati spalili Čipuljić, a da su Srbi i muslimani imali suživot. Spomenuo je i kako su muslimani spašavali Srbe iz Prusca i Čipuljića, a nije spomenuo šta su njegovi tenkovi radili u Pruscu. Bošnjo sam podmeće glavu za klanje.