Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

NAROD KOJI NESTAJE? Neki Tuzlaci ljube negatora genocida Stanivukovića

Skupštinski zastupnik u Tuzlanskom kantonu Muamer Zukić reagirao je kratkom analizom na posjetu gradonačelnika Banjaluke Tuzli. Zukić je akcentirao odnos stanovnika tog grada prema ovom negatoru genocida i ljubitelju četničkog pokreta. Prenosimo Zukićevu crticu:

Gledam Bošnjake kako grle i ljube Vuka na Panonici. Ne znam kojeg bi bošnjačkog političara, živog ili mrtvog, tako srdačno dočekali? Jagma da se uslikaju s njim. Uz povike: “Lukavac je uz tebe”, “Tuzla te voli”, “Ostani to što jesi”, “Ne dozvoli da te promijene”…

U kakvom smo to stanju svijesti, neznanja i autodestrukcije, koje komplekse nosimo, koliko su nas kao narod deformisali u posljednjih sto godina?! Zar nas 90-e nisu ništa naučile, zar smo genocid zaboravili, i majke iz Podrinja čije su cijele loze zatrte a danas žive u Tuzli, tu pored Panonike, kao i porodice pobijene tuzlanske mladosti? Zar smo zaboravili desetine hiljada silovanih naših bosanskih majki, sestara i kćeri (čiji smo dan nedavno obilježili) i milione tona eksploziva iz ispaljenih granata na naše gradove, zar smo zaboravili logore smrti i činjenicu da smo kao narod zamalo bili uništeni? I sve to od raznih vukova, čije (ne)djelo i politiku veliča i baštini ovaj mladi Vuk. A naša poruka njemu je da smo uz njega, da nastavi tim putem, da se ne mijenja… Strašno!

Ali ima nas koji smo svjesni i nije nas malo. Borit ćemo se i uprkos činjenici da nas jedan dio našeg naroda neće razumjeti i podržati. Ali nećemo posustati, jer smo na pravom putu, poručio je Zukić.