Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

VOJNIČKO POLJE! Ubistvo u samoodbrani nakon višestrukih napada i nereagiranja policije?

Nakon ubistva na Vojničkom Polju u Sarajevu javnost je zgrožena i zabrinuta, posebno zbog činjenice da su u tome učestvovale maloljetne osobe. Zbog što objektivnijeg sagledavanja činjenica, prenosimo Facebook obavijesti majke osobe koja je počinila ubistvo Azre Ghariba Jašarević i njene poznanice Azre Velagić Macić. Otkrile su detalje koji mogu biti zanimljivi za istragu i dati novo svijetlo na ovaj tragični događaj.

– Postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino, u predhodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali tzv. policajkama i sa komadima cigle i već ih povređivali, dolazili na kuću i prijetili. Zvala sam policiju, išla na policiju, međutim, ništa se nije promjenilo, vidimo ishod iz proteklih dana gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom Polju za Šta imaju očevidci koji će, takođe, biti pozvani kao svjedoci. Dakle, ja sam opominjala, pozivala, tražila da mi se pomogne. Sistem nije ništa učinio ama baš ništa, napisala je majka maloljetnika koji je počinio ubistvo.

Objava majke dječaka koji je počinio ubistvo

Slične tvrdnje ima i njena poznanica.

– Portali prenose lažne informacije. Većina nas poznaje sestru i znaju o kakvoj se osobi radi. Koliko je uložila truda u odgajanju svoje djece toliko i u odgajanju sestara koje su joj se obratile. Ne, nisu njena djeca ološ. To su djeca koja su napadnuta na putu do džamije, išli su na akšam-namaz. I ne, nije bilo nikakvog noža. Grupa Roma ih je već godinama maltretirala. A poznajem i te Rome jer su stanovali u blizini moje kuće. Majka je prijavljivala policiji te napade, ali niko nije reagovao. Zašto? Jesu li to vjernička djeca manje vrijedna? Ponovo su ih napali sjekirom. Kada je stariji brat povrijeđen, mlađi je pokazao hrabrost, oteo je sjekiru i pokušao se braniti. Allahovom voljom desilo se šta se desilo. Molim vas,  recite ovu istinu. Ne dozvolimo da našu sestru i njenu djecu kaljaju po kojekakvim portalima,

Obavijest na Facebook profilu prijateljice majke mladića koji je počinio ubistvo

DEBLOKADA.COM