Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

BOSANCI SE OSVEĆUJU FACEBOOKU! Masovno postavljanje izbrisanog posta Ammara Bašića

Nakon što je Facebook 27. 9. 2019. uklonio status hafiza Ammara Bašića, posvećen aktuelnoj temi, najavljenoj paradi u Sarajevu i diskusijama koje je ona proizvela, korisnici društvenih mreža pokrenuli su odmazdu zbog poteza administracije Facebooka. Koristeći hashtag “#gaynijeok”, građani daju podršku hafizu, tačnije onome što je bio napisao, istovremeno kritikujući potez Facebooka otvoreno pozivaju na online borbu za slobodu govora. Deblokada prva primjećuje ovu kampanju, koja već na početku, u večernjim satima 29. 8. 2019., bilježi masovni odaziv. Već u prvim minutama ove frontalne online borbe možemo reći da je riječ o kanonadi protiv koje se sofisticirana FB administracija odlučila nositi što dokazuje nekoliko, skoro pa momentalnih, brisanja ovih objava i blokiranja korisnika. Evo šta korisnici ove društvene mreže dijele po svojim zidovima:

Obzirom da je Facebook i gay lobi uklonio status hafiza Ammara Bašića o paradi ponosa sa Facebooka, hajde da pokažemo da smo jači od njih! Postavite hafizov status na svoj zid, ne mogu sve obrisati. “Najzanimljiviji dio komentara jeste što, iako nisu svi učinili taj grijeh, uništen je čitav narod, jer je većina prešućivala taj gnusni čin!”
#gaynijeok

Lut, alejhisselam, je bio jedan od časnih Božijih vjerovjesnika. Njegov narod je prvi počeo činiti odvratnu i neprirodnu stvar, o čemu Kur’an govori: “Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije učinio? Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta, vi ste narod koji sve granice zla prelazi!“ U komentaru ovog ajeta stoji da se učenjaci slažu da je homoseksulizam zabranjen, te da je Lutov narod uništen jer je činio taj grijeh i jer je uživao u tome. Najzanimljiviji dio komentara jeste što, iako nisu svi učinili taj grijeh, uništen je čitav narod, jer je većina prešućivala taj gnusni čin! Mi jasno kažemo, biti gay nije OK, ako već neko ima potrebu ne biti prirodan i normalan, neka to zadrži za sebe, za svoja četiri zida i neka pod plaštom borbe za svoja prava ne unosi taj veliki grijeh u naše društvo!

Nevjerovatan je napor šejtana, u vidu ljudi i džina, da promovišu kvazivrijednosti, da stvaraju iluziju o nekoj slobodi, a u biti robuju svojim prolaznim strastima i niskim porivima! Kada god vidiš grijeh, nemoral i nepravdu oko sebe, neka te to ne obeshrabri već neka ti bude vjetar u leđa da još više činiš dobro, radiš na sebi i svojoj porodici i da lijepo pozivaš onim univerzalnim vrijednostima Dobra – Gospodar Koji je Dobar, neće ti to zaboraviti,

– Hafiz Ammar Bašić

DEBLOKADA.COM