Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

USPJEH! Federacija nije država, ali uspjela kupiti 500.000 vakcina

Vlada Federacije BiH službeno je obaviještena da je kineska strana potpisala ugovor o direktnoj nabavci 500.000 Sinofarm vakcina, te završila ostale administrativne procedure neophodne za početak realizacije ugovora.

Potvrdio je to danas vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade, izrazivši uvjerenje da će u vrlo skorom periodu započeti s realizacijom ugovora.

-To je prva direktna nabavka Vlade FBiH s proizvođačem. Imamo i drugi ugovor sa domaćim veletrgovcem, a o tome ćemo izvijestiti javnost kada to bude na dispoziciji. Vrlo je važno da se nastavimo pridržavati mjera imajući na umu da se delta antigen pojavio u mnogim zemljama svijeta, približio susjedstvu. Trebamo iskoristiti sve mogućnosti, a u narednom periodu je evidentno da će vakcina biti dovoljno – rekao je Skočibušić.

Što se tiče kampanje u vezi s imunizacijom, kako je prokomentirao, te aktivnosti će biti pojačane da bi se na taj način potaknulo da se odazove što više stanovništva i iskoriste sve dobijene i kupljene vakcine.