Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

U Bugojnu otvoren osmi sajam obrta, turizma i poduzetništva SBK-a

Osmi sajam obrta, poduzetništva i turizma Srednjobosanskog kantona (SBK) otvorio je danas u Bugojnu općinski načelnik Hasan Ajkunić.

-Bogatstvo je imati sajam u našem kantonu, i ovu priliku da ljudi dođu i izlože svoje proizvode. Imamo se čime ponositi – kazao je.

Uime organizatora sajma, dobrodošlicu prisutnima zaželio je sekretar Općeg udruženja obrtnika-poslodavaca iz Donjeg Vakufa Ibrahim-Pajo Ajanović.

-Želja je da vam se predstavimo u punom sjaju, i pokažemo da organiziranjem ovakvih sajmova možemo bolje i više – kazao je.

Na sajmu, čiji su generalni pokrovitelji Vlada SBK-a i Općina Bugojno, sudjeluje više od pedeset izlagača s prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Upriličena je i izložba tradicionalne bosanske hrane u organizaciji nekoliko ženskih udruženja, a u ulozi domaćina “gastronomskog kutka” bile su članice bugojanskog udruženja žena “Burma“.

-Čast nam je što smo pozvani da budemo ovdje, tako da nam nije bilo teško prevaliti put od 260 kilometara u jednom pravcu. Krenule smo u ponoć. Ovo je jedno neprocjenjivo iskustvo – naglasila je predsjednica Udruženja žena “Đul“ iz Crvarevca kod Velike Kladuše Senajda Mašinović.

Svečanost otvaranja sajma nastupom su uveličali članovi Gradskog folklornog ansambla Bugojno, a za posjetioce će biti otvoren tri dana.